ΤΕΧΝΕΣ

Ελληνίδα Μάνα

πρώτη ατομική έκθεση της Αριάδνης Στροφύλλα με τίτλο «Ελληνίδα Μάνα».

Το artAZ παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Αριάδνης Στροφύλλα με τίτλο «Ελληνίδα Μάνα». Η καλλιτέχνης πραγματεύεται, με τρυφερό τρόπο, τα όρια και τις γραμμές που διέπουν τις σχέσεις και τη ρευστότητα που χαρακτηρίζει τη ζωή. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τέχνης «9 ΕΝΝΕΑ», μεταξύ 22 Μαρτίου – 14 Απριλίου  2018.

Με σημείο αφετηρίας την Ελληνίδα μάνα η Αριάδνη Στροφύλλα εξερευνά και σχολιάζει τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, με τα αντικείμενα και τις καταστάσεις της καθημερινής ζωής, το περιβάλλον, καθώς και τις απρoσδιόριστες σχέσεις μεταξύ αυτών. Η Ελληνίδα Μάνα εμφανίζεται ως σύμβολο και αναφορά στη θηλυκότητα, το εγχώριο, το στερεότυπο και την επανάκτηση όλων αυτών μέσα από ένα παιχνίδι μέσα στη γνώριμη και απομακρυσμένη μας κληρονομιά. Ενσωματώνει έννοιες όπως η σεξουαλικότητα, η απόσταση και η εγγύτητα, η νεότητα, η ωριμότητα, η άφεση και η αναδιάταξη, σαν μια δύναμη που τις διαπραγματεύεται όλες.

Η ενότητα αποτελείται από πίνακες, σχέδια, κεραμικά και γλυπτά που λειτουργούν σαν κρίκοι μιας αλυσίδας. Συνδέονται μεταξύ τους μέσα από έναν αναπάντεχο «αυτοπεριορισμό»: δημιουργήθηκαν με ένα μόνο χρώμα -ιδιαίτερα φορτισμένο και μαζί καθησυχαστικά οικείο- το “Ελληνικό” μπλε. Η κατ’ επιλογή μονοχρωμία παραπέμπει στην εστίαση της προσοχής στην αφήγηση της εικόνας με ευθύ και λιτό τρόπο, καθιστώντας τη διαδρομή από το ένα έργο στο άλλο αυτονόητη, σα τη φυσική τάξη των πραγμάτων.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, 20:00
22 Μαρτίου – 14 Απριλίου 2018 (κλειστά 4-7 Απριλίου) / Τετάρτη – Παρασκευή, 18:30 – 20:30

Χώρος Τέχνης «9 ΕΝΝΕΑ»
Κέας 9, Πλατεία Κολιάτσου, 
www.artaz.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *