cinemaΣυναυλίες (Live)ΤΕΧΝΕΣ

Μουσικές συνθέσεις για τον βωβό κινηματογράφο

Κινηματογραφικό Πεντάγραμμο στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ: Ειδικές προβολές βωβών αριστουργημάτων του κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Κινηματογραφικό Πεντάγραμμο στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ: Ειδικές προβολές βωβών αριστουργημάτων του κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Από την Παρασκευή 9 Μαρτίου και κάθε Τρίτη στις 21:00. Πραγματοποιούνται μουσικά αφιερώματα με θέμα “Μουσικές συνθέσεις για τον βωβό κινηματογράφο” Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Κακούρης.

Τρίτη 13 Μαρτίου
Satan Triumphant (1917)-Γιάκομπ Προταζάνοφ , διάρκεια 87′
Μουσική-SOLAR GROUP-Γιώργος Ταμπάκης (κιθάρα), Λουκάς Καλαντζάκος (drums), Παναγιώτης Μπουραζάνης (ηλεκτρικό μπάσσο)

Eίσοδος: 7,00 ευρώ

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι σημαίνει γερμανική αριστοκρατία,αν και στην περίπτωσή του η ανατριχιαστική του ατμόσφαιρά έκανε αυτό το έργο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

Σε μια μικρή πόλη ζουν δύο αδέρφια, ο ένας υπουργός και ο άλλος ένας ζωγράφος του παρεκκλησίου που ζει με τη σύζυγό του. Μια φοβερή και θυελλώδη νύχτα, ένας ξένος χτυπά την πόρτα ζητώντας καταφύγιο. Ο ξένος μιλάει για όλα τα καλά πράγματα της γήινης ζωής που λείπουν στον υπουργό εξαιτίας της πουριτανικής πίστης του. Ο υπουργός αποφασίζει να δεχτεί την άποψη του ξένου, αλλά άλλοι θα πληρώσουν τις συνέπειες επειδή ο υπουργός θα ανακαλύψει τις ανθρώπινες απολαύσεις χάρη στην γυναίκα του αδελφού του… Ο βασανισμένος υπουργός και ο απατημένος αδελφός του θα πεθάνουν από ένα περίεργο ατύχημα στο παρεκκλήσι και αργότερα ένα βρέφος θα γεννηθεί από τη μοιραία σχέση του υπουργού…

Τρεις μουσικοί από την jazz fusion και σύγχρονη μουσική σκηνή αναλαμβάνουν την δύσκολη αποστολή να εναρμονιστούν με τα ‘’διαβολικα’’ καρέ της ταινίας Satan Triumphant του σκηνοθέτη Γ.Προταζάνωφ.

Αλκυονίς New Star Art Cinema
Ιουλιανού 42, Πλατεία Βικτωρίας,
για πληροφορίες: 210 8220008

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *