Αθλητικά

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον ΠΑΟΚ

scoco_aek_paok_2009Η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ με 3-1 τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των πλέϊ οφ της Σούπερ Λίγκα και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ, που άρεσε στο πρώτο ημίχρονο, πετά «λευκή πετσέτα» στο κυνήγι της πρώτης θέσης, καθώς έμεινε πίσω έξι βαθμούς από την κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν όμορφο με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου και οι δύο ομάδες ήταν ορεξάτες επιθετικά και σίγουρα ικανοποίησαν τους θεατές.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι «αυτοκτόνησε». Ο Γάλλος Σορλέν με μια ανόητη ενέργεια στο 45΄, ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, καθώς χειροκρότησε ειρωνικά τον διατητή, τον Κάκο, ο οποίος δεν δίστασε να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Ως εκείνο το σημείο ο «δικέφαλος του βορρά» είχε φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι κυνήγαγε την ΑΕΚ στο σκορ για δεύτερη φορά μετά το γκολ του Μπλάνκο στο 39΄.

Η ομάδα του Μπάγεβιτς είχε σε μεγάλα  κέφια τους Τζιμπούρ, Σκόκο και Μπλάνκο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ασταθή άμυνα του ΠΑΟΚ. Αμυντικά όμως η «Ενωση» δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, αφού κάθε οργανωμένη προσπάθεια του ΠΑΟΚ ήταν μια απειλή για την εστία του Σάχα κυρίως στο α΄ ημίχρονο.
Μετά την αποβολή του Σορλέν, το έργο της ΑΕΚ έγινε ακόμη πιο εύκολο και στο δεύτερο ημίχρονο έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, την στιγμή που οι παίκτες του Σάντος τα έπαιξαν «όλα για όλα» και ανοίχτηκαν για να πετύχουν την ισοφάριση.

Μόλις στο 9΄η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ: Ο Ενσαλίβα με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Τζιμπούρ που έκανε το τέλειο πλασέ πάνω από τον Χαλκιά και άνοιξε το σκορ. Στο 14΄ μετά από κόρνερ του Σκόκο, ο Μπλάνκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ και ακύρωσε το γκολ, ενώ στο 20΄ -πάλι από κόρνερ του Σκόκο- ο Αλεξόπουλος με κεφαλιά εξουδετέρωσε τον Χαλκιά, αλλά ο Σνάουτσνερ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Μετά το πρώτο 20λεπτο που η ΑΕΚ είχε ισοπεδωτική υπεροχή, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και έδειξε χαρακτήρα. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες με τον Μπακαγιόκο (29΄), Βιεϊρίνια (31΄) -και στις δύο φάσεις “παρών” δήλωσε ο Σάχα- και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 35΄. Ο Βιεϊρίνια πέρασε τη μπάλα στον Βλάνταν Ιβιτς κι ο Σέρβος με εξαιρετικό πλασέ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Σάχα. Κι ενώ ο “Δικέφαλος του Βορρά” έδειχνε πως έχει πάρει το “πάνω χέρι”, βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ από μία κόντρα. Ο Παντελής Καφές έβαλε την προβολή στη προσπάθεια του Σνάουτσνερ να απομακρύνει και έκοψε τη μπάλα, η οποία κατέληξε στον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χαλκιά τον πλάσαρε ιδανικά και έγραψε το 2-1 στο 39΄.

Στο τέλος του ημιχρόνου ο Σορλέν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και με δέκα πλέον παίκτες και ευρισκόμενος πίσω στο σκορ, ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ. Προσπάθησε, αλλά όλα τελείωσαν στο 60΄ όταν ο Χαλκιάς απέκρουσε το σουτ του Σκόκο, αλλά στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια ο Αργεντινός την έστειλε όμορφα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Κάκο η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες : Αλβες – Χαλκιάς

Κόκκινη : Σορλέν (45΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αλεξόπουλος, Άλβες (72΄ Γκέντσογλου), Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Ενσαλίβα, Καφές (58΄ Μαντούκα), Πελετιέρι, Σκόκο, Τζιμπούρ (86΄ Εντίνιο), Μπλάνκο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (79΄ Κωνσταντινίδης), Κοντρέρας, Μπιζέρα, Λίνο, Βερόν, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (79΄ Αθανασιάδης), Σορλέν, Αναστασάκος (46΄ Λάκης), Μπακαγιόκο

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *