Αθλητικά

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Η Ξάνθη συνέχισε την πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Σμύρνη και νίκησε 1-0 τον απογοητευτικό Πανιώνιο, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το τελικό αποτέλεσμα έκρινε το καταπληκτικό γκολ του Ταϊντέρ στο 15΄, με ψηλοκρεμαστό σουτ πριν περάσει τη μεσαία γραμμή.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε στο 11΄ ο Πανιώνιος, με τον Γκσπούρνινγκ να αποκρούει διαδοχικά τα σουτ των Μπάρκογλου και Χούτου από το ύψος της μικρής περιοχής. Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα “τιμώρησε” τους Νεοσμυρνιώτες. Λίγα μέτρα πριν περάσει τη μεσαία γραμμή, ο Τυνήσιος Ταϊντέρ είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, Κρέσιτς (φέρει ακέραια ευθύνη), και μ΄ ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στη Ξάνθη (0-1).

Το γκολ “πάγωσε” τους γηπεδούχους, που είχαν ξεκινήσει καλύτερα και πίεζαν τη Ξάνθη. Μέχρι το 32΄ οι “κυανέρυθροι” ήταν νευρικοί στις μεταβιβάσεις τους και δεν μπορούσαν να “βρεθούν” στον αγωνιστικό χώρο. Από το λεπτό εκείνο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και στο 32΄ πέτυχαν γκολ με τον Μπάρκογλου, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ (οριακή φάση). Στο 35΄ το φάουλ που εκτέλεσε ο Χούτος η μπάλα “βρήκε” στο τείχος και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ σε κόρνερ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του β΄ μέρους ανήκε στη Ξάνθη. Στο 53΄ ο Αγκάλι έδωσε στον Γκρζέλακ και το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ. Η “απάντηση” των γηπεδούχων ήταν άμεση κι ένα λεπτό αργότερα ο Χούτος, αντί να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στην άδεια εστία, λειτούργησε σαν αμυντικός και την απομάκρυνε! Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Ξάνθη να ελέγχει το ματς, παρά την εδαφική υπεροχή του Πανιωνίου. Στο 70΄ το σουτ του Κοιλιάρα απέκρουσε με γροθιές ο Γκσπούρνινγκ. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης είχε εκπληκτική επέμβαση σε «βολίδα» του Κουμορτζί από το ύψος της μεγάλης περιοχής (85΄).

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Κοιλιάρας – Γκρζέλακ, Παππάς, Αγκάλι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κοιλιάρας, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς (90΄ Καπετάνος), Μπάρκογλου (74΄ Λουρένσο), Κοντοές, Νικολάου (69΄ Σκούφαλης), Χούτος

ΞΑΝΘΗ (Στέλιος Κατρακυλάκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (15΄ Λορεφίσε), Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Ζουέλα, Φλίσκας, Ταϊντερ, Παππάς (69΄ Κιντάνα), Αγκάλι, Γκρζέλακ (60΄ Σουάνης), Ντοριβάλ

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *