Επικαιρότητα

Καταγγελία ΛΑΟΣ – Απάντηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου

 

Διαδικαστική αταξία καταγγέλλει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, το ψηφοδέλτιο του υπουργού Τουρισμού Άρη Σπηλιωτόπουλου που υπεγράφη από αυτόν παραδόθηκε στον κύριο Αγοραστό και εν συνεχεία, άγνωστο πως εμφανίζεται με την υπογραφή του έτερου ψηφοσυλλέκτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μπουγά. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι υπήρξε μόνο διαδικαστικό ζήτημα κι όχι αλλοίωση της ψήφου του. 

Το αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησε ο ΛΑΟΣ για τα όσα έχουν λεχθεί ότι συνέβησαν στην τελική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής Αθ. Πλεύρης κι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δ. Οικονόμου. 

Αφού παρουσίασαν σε ηλεκτρονική μορφή απόσπασμα του βίντεο από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ανέφεραν ότι σε μία περίπτωση το ψηφοδέλτιο του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλου, φαίνεται να παραλαμβάνεται και να υπογράφεται από τον βουλευτή Αθ. Πλεύρη -ως ψηφολέκτη στην συγκεκριμένη ψηφοφορία- και να παραδίδεται στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Αγοραστό. 

 

“Άγνωστο πώς στα πρακτικά της Βουλής, το ψηφοδέλτιο φέρει την υπογραφή του έτερου ψηφολέκτη Ιωάννη Μπούγα, βουλευτή της ΝΔ. Η δε εκφώνηση ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος ψήφισε, γίνεται με την παρέλευση επτά λεπτών από την προσέλευση του υπουργό”, είπαν οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ. 

 

Απαντώντας ο κ. Αθ. Πλεύρης στο ερώτημα αν με την επισήμανση αυτή, θέτει ζήτημα πλαστογράφησης είπε πως “προφανώς πρόκειται περί διαδικαστικής αταξίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό” και πρόσθεσε ότι “εμείς δεν είμαστε ντέτεκτιβ, αναφέρουμε τα γεγονότα και είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας”. 

 

Όμως, επειδή -όπως ανέφερε- το ψηφοδέλτιο του κ. Σπηλιωτόπουλου “δεν φαίνεται να μπήκε στο σκάνερ [σαρωτή], μεσολάβησαν μέχρι της εκφώνησης του ονόματος του Υπουργού η είσοδος του Γιάννη Τραγάκη στην αίθουσα της ολομέλειας [όπου διεξήγετο η ψηφοφορία] η προσέγγισή του από τον κ. Κ. Αγοραστό, η επιστροφή του κ. Αγοραστού στο ημικύκλιο της ψηφοφορίας, η “εμπλοκή” της κας Πατριανάκου και εν τέλει, δεν φαίνεται πλέον στα πρακτικά [της Βουλής] η υπογραφή του κ. Αθ. Πλέυρη, αλλά και του κ. Ι. Μπούγα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και ο εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξαν πως η ψηφοφορία “πέρασε από μπουγάδα”. 

 

Πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν θίγεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού ουδείς βουλευτής διαμαρτυρήθηκε για αλλοίωση των ψηφοδελτίων του, απλώς -όπως υποστήριξαν- η διαδικασία επιβεβαιώνει, εν τοις πράγμασι, ότι “είναι διαδικασία μαντριού και όχι ελεύθερης και απρόσκοπτης βούλησης, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα”.


Η απάντηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου

 

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας τα αναφερθέντα από τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ δήλωσε: 

“Για να μου αλλάξουν την ψήφο είναι σαφές ότι δεν έγινε. Είναι σαφές ότι κανείς δεν μου είπε να αλλάξει το προϊόν της δικής μου βούλησης. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, εγώ θα ήμουν αυτός, που πρώτος θα το είχε καταγγείλει. Δεν μασάω τα λόγια μου και όπου διαφωνώ με τις διαδικασίες, όπου προφανώς μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της ελεύθερης έκφρασης ή της βούλησης, ο πρώτος που επισημαίνει αυτά τα ζητήματα είμαι εγώ. Επί της διαδικασίας υπήρχαν κάποια προβλήματα. Πράγματι, μερικά ψηφοδέλτια δεν ήταν αποδεκτά από το σύστημα και χρειάστηκε να διορθωθούν. Ένα από αυτά ήταν και το δικό μου. Ήμουν ο μόνος που μπορούσα να μιλάω για ποιά ήταν η άποψή μου”.

 


Γ. Παπακωνσταντίνου για συνέντευξη ΛΑΟΣ και καταγγελία ΠΑΣΟΚ

 

“Οι δύο βουλευτές που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, κατ’ εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ, προσέθεσαν διάφορα νέα στοιχεία στα ήδη γνωστά στοιχεία που έχουμε καταγγείλει. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό συνεχώς επιβαρύνεται κι είναι επίσης σαφές ότι παρά τα στοιχεία αυτά ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να μην τοποθετείται επί του θέματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

 

“Ο συνολικός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του εξαιρετικά σοβαρού θέματος από την κυβέρνηση, δεν έχει αφήσει στον πολίτη καμιά απολύτως αμφιβολία για το τι έχει συμβεί”, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

 

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης επικοινώνησε χθες με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του ανακοίνωσε τη σημερινή συνέντευξη και τις “αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που είδαμε όλοι μας”. 

 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι “δεν υπάρχουν σκέψεις για κοινή πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ αυτή τη στιγμή” και τόνισε ότι η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν να αμφισβητήσει το ισχύον Σύνταγμα ή να δημιουργήσει πολιτειακή κρίση, αλλά, να “δείξει την αυθαιρεσία και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης που φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής της”. 

 

Κληθείς να σχολιάσει τον “χειρισμό του ζητήματος” από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι “αυτό θα το κρίνουν πάνω απ’ όλα οι πολίτες”.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *