Αθλητικά

Λύγισε στο τέλος η Εθνική και έχασε 2-0 από την Ελβετία

elvetia_ellada_prokrimatikoi_2009Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου γνώρισε την ήττα με 2-0 στην Ελβετία για την 7η ημέρα των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2010 και είναι πλέον σε δυσχερή θέση στον 2ο όμιλο καθώς η Ελβετία ξέφυγε τρεις βαθμούς στην κορυφή, ενώ για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης μπήκε και η Λετονία που νίκησε στο Ισραήλ με 1-0 και έπιασε την εθνική μας στην 2η θέση.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην αποβολή του Βύντρα στο 42΄της αναμέτρησης αφού η Ελλάδα υποχρεώθηκε να αγωνιστεί ένα ολόκληρο ημίχρονο με 10 παίκτες, παρόλα αυτά όμως το συγκρότημα του Ρεχάγκελ ήταν άριστα στημένο στο «Σαντ Γιάκομπς Παρκ» είχε σωστή αμυντική λειτουργία και απείλησε ακόμη και με ήττα την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, στο 2ο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Η Ελλάδα ξεκίνησε επιθετικά το παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Αμανατίδης έχασε σημαντική ευκαιρία για να ξεκινήσει η εθνική μας ομάδα με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν ύστερα από φάση διαρκείας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε με πλάτη στην περιοχή δεν έπιασε καλά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Μπενάλιο.
Γρήγορα όμως οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ανέβαιναν όλο και πιο συχνά προς την περιοχή της εθνική μας ομάδας εκεί όπου οι Έλληνες αμυντικοί έκαναν καλή δουλειά απέναντι στους Ελβετούς. Το «αστέρι» των Ελβετών, ο Φράϊ ήταν καλά φρουρούμενος μέσα στην περιοχή από τον Κυργιάκο.
Ωστόσο η εθνική μας ομάδα δεν κατάφερνε να αναπτυχθεί ορθά καθώς δεν έβγαινε σωστά η μπάλα από την άμυνα προς το κέντρο και την επίθεση με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.
Στο 19λ η Ελβετία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά την ελληνική εστία στο 18΄ με δυνατό μακρινό σουτ του Φράϊ που εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς.
Σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα, μέτριο το θέαμα, παιχνίδι κέντρου κυρίως με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Κώστα Χαλκιά έχοντας σε πολύ καλή μέρα και τον Πανταλίνο.
Στο 25΄ ο Αμανατίδης ύστερα από κόντρα πάνω στον Χαριστέα μέσα στη μεγάλη περιοχή των Ελβετών προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει» τον Ελβετό γκολκίπερ.
Στο 40ο λεπτό οι Ελβετοί έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Μπαρνέτα που με ατομική προσπάθεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή κερδίζοντας και κάποιες κόντρες και το σουτ που επιχείρησε κόντραρε την τελευταία στιγμή πάνω σε πόδια Ελλήνων αμυνόμενων.
Στο επόμενο λεπτό, στο 42ο, ο διαιτητής Ντε Μπλέκερε με αδικαιολόγητη δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε στον Λουκά Βύντρα για τράβηγμα μέσα στην μεγάλη περιοχή άφησε την ελληνική ομάδα με 10 παίκτες, αποβάλλοντας τον έμπειρο αμυντικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν αναμενόμενο οι Ελβετοί άσκησαν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην ελληνική εστία. Στο 53΄ ο Παπασταθόπουλος έκοψε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ την μπάλα σε πολύ επικίνδυνη επίθεση των γηπεδούχων.
Στο 56΄ η ελληνική ομάδα απείλησε από κόρνερ του Σπυρόπουλου, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια αμυνόμενων και επιτιθέμενων στο ύψος της μικρής περιοχής και απομακρύνθηκε τελικά μακριά από την εστία των Ελβετών.
Την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα την έχασε η εθνική μας στο 67΄με τον Σπυρόπουλο (εκ των κορυφαίων της εθνικής) όταν βρέθηκε μόνος του από πλάγια θέση αριστερά στη μεγάλη περιοχή των Ελβετών επιχείρησε να «κεραυνοβολήσει» τον Μπενάλιο όμως ο Ελβετός γκολκίπερ ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία, να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σαμαράς δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να την στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα των Ελβετών.
Η χαμένη αυτή ευκαιρία ανέβασε την ψυχολογία των Ελλήνων παικτών που άρχισαν να βγαίνουν όλο και πιο συχνά στην επίθεση, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.
Όμως εκεί που φαινόταν ότι η εθνική ήλεγχε τον αγώνα και ότι τουλάχιστον θα έφευγε από την Ελβετία με το «Χ», στο 82΄ δέχτηκε το γκολ από κεφαλιά του Γκρίχτινγκ μέσα στην μικρή περιοχή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γιακίν από δεξιά. (1-0)
Μετά το γκολ αυτό οι Ελβετοί έχασαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντερτιγιόκ και Γιακίν καθώς η εθνική μας ομάδα ρίσκαρε και ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει, όμως όλα τελείωσαν στο 87΄ όταν ο κορυφαίος παίκτης των Ελβετών ο Πανταλίνο «έγραψε» σε μια αντεπίθεση το 2-0 με κεφαλιά από μπαλιά του Φράϊ που πλαγιοκόπησε την ελληνική άμυνα.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Κόκκινες: 42′ Βύντρα (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Μανέν – Κυργιάκος, Σπυρόπουλος

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Νεφ (61′ Ντερτιγιόνκ), Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Μανέν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Πανταλίνο, Φερνάντες (68′ Γιακίν), Φράι, Ενκουφό (81′ Φονλάντεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (81′ Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46′ Σαμαράς), Χαριστέας (73′ Παπαδόπουλος)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *