Επικαιρότητα

Με χιλιάδες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές ξεκινά η νέα χρονιά

 

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την έναρξη του σχολικού έτους, αλλά οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κάνουν λόγο για χιλιάδες ελλείψεις σε δάσκαλους και καθηγητές. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς τους τα κενά ξεπερνούν τις 9.900 θέσεις. 

 

Με χιλιάδες κενά σε δασκάλους και καθηγητές αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά με βάση τα στοιχεία εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Μάλιστα σύμφωνα με την ΟΛΜΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μόνο σε 21 από τους 58 νομούς υπάρχουν 910 κενές θέσεις. 

 

Η ΔΟΕ κάνει λόγο για 7000 κενές θέσεις τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία και επιπλέον 2000 κενές θέσεις στα κανονικά. 

 

Το υπουργείο Παιδείας από τη μεριά του διαβεβαιώνει πως όλες οι ελεγχόμενες κενές θέσεις έχουν καλυφθεί και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά όπου υπάρξουν κάποια κενά θα καλυφθούν αμέσως. 

 

Τα βιβλία πάντως βρίσκονται ήδη στα σχολεία όλης της χώρας ώστε να τα παραλάβουν άμεσα οι μαθητές. 

 

Για απόλυτη αδυναμία διαχείρισης των σημαντικών προβλημάτων σε υποδομές και για κακή κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού έκανε λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου που παρουσίασε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για αλλαγές στην Παιδεία. “Εξαιρετικά ανησυχητικό το διαχειριστικό χάος. Υπάρχουν σχολικές μονάδες με τεράστιες ελλείψεις και άλλες πάλι με υπεράριθμο προσωπικό”, σχολίασε η κ. Διαμαντοπούλου.

 

“Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος, με το υπουργείο και την κυβέρνηση να προσπαθούν να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα ότι όλα πηγαίνουν ρολόι. Μια εικόνα, που κάθε χρόνο τσαλακώνεται από την ίδια την πραγματικότητα των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολεία τόσο σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς, όσο και σε σχέση με τις απαραίτητες υλικές υποδομές” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *