Επικαιρότητα

Νέα διπλώματα οδήγησης σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

Νέα διπλώματα οδήγησης σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις αρχές του 2009. Τα νέα διπλώματα θα έχουν επάνω τους την φωτογραφία των κατόχων και πολλά προσωπικά του στοιχεία.

Για όσους έχουν άδεια οδήγησης δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή με τις νέου τύπου. Αν θέλουν όμως να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος από τις 19 Ιανουαρίου του 2009, θα πρέπει να εφοδιαστούν με καινούργιο δίπλωμα, καταβάλλοντας 30 ευρώ.


Βήμα εκσυγχρονισμού

Ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα αποτελούν οι νέες, κοινοτικού τύπου, άδειες οδήγησης οχημάτων.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νοτίου Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών στον Άγιο Δημήτριο και ενημερώθηκε για την πορεία έκδοσης των νέων αδειών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, μέσα σε περίπου δέκα μέρες έχουν ήδη εκδοθεί περί τις 60.000, οι οποίες θα διευκολύνουν πολύ τους οδηγούς που κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη.

Οι νέες άδειες οδήγησης θα είναι πλαστικές (σαν πιστωτική κάρτα) με μικροτσίπ, θα περιέχονται όλα τα στοιχεία του κατόχου και θα υπάρχουν φωτογραφία του με μελάνη που είναι αόρατη και εμφανίζεται στον υπεριώδη φθορισμό ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας (δύο εικόνες μαζί) και ειδικό ολογράφημα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και μικροεκτυπώσεις.

Το υπουργείο προχωρεί ήδη σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να είναι έτοιμο να εκτυπώσει τις πρώτες πλαστικές άδειες οδήγησης, προκειμένου μέσα στην προβλεπόμενη από την κοινοτική νομοθεσία ημερομηνία οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να εφοδιάζονται με αυτά τα έντυπα.

Πηγή:http://www.ert.gr

3 σκέψεις σχετικά με το “Νέα διπλώματα οδήγησης σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

  • Προσωπικά ταξιδεύω ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ στην Ιταλία χρησιμοποιόντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα απο τις μεγάλες εταιρείες του χώρου. Έτσι και τον Οκτώβριο του 2009, χωρίς να γνωρίζω φυσικά το “μέτρο” αυτό, και δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα.
    Μήπως πρόκειται απλά για άλλο ένα μέτρο εισπρακτικής πολιτικής και μόνο…?

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *