Κόσμος

Ιταλία: Στο στόχαστρο εισαγγελέων ιδ. κλινικές για εκμετάλευση ασθενών

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις από τους Ιταλούς εισαγγελείς, για την υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής “Santa Rita” του Μιλάνου, όπου 14 γιατροί τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς κατηγορούνται για πρόκληση σωματικής βλάβης, διαφθορά, αλλά και ανθρωποκτονία. Συγκεκριμένα, οι γιατροί προχωρούσαν σε επεμβάσεις, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική ανάγκη, βλάπτοντας, συχνά, την υγεία των ασθενών, αποκλειστικά και μόνο για να μπορούν να εισπράττουν χρήματα, από το ιταλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, προκλήθηκε σοβαρή σωματική βλάβη σε 85 ασθενείς, ενώ 5 απεβίωσαν. Οι γιατροί της ιδιωτικής κλινικής δεν δίσταζαν να προχωρήσουν σε μαστεκτομές χωρίς να το απαιτεί το περιστατικό, “επειδή η κάθε εγχείρηση έφερνε στα ταμεία της κλινικής 5.000 €”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις τηλεφωνικές συνομιλίες που ηχογράφησαν οι καραμπινιέροι κατά την περίοδο των ερευνών.

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων άλλες 10 κλινικές

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί υπέβαλαν ηλικιωμένη 88 ετών που έπασχε από καρκίνο, σε επέμβαση, χωρίς να υπάρχει προοπτική ίασης, για να κερδίσουν 12.000 €.

Σε περιπτώσεις φυματίωσης σε αρχικό στάδιο, αποφασιζόταν η αφαίρεση ολόκληρου του πνεύμονα, “διότι με τον τρόπο αυτό, στα ταμεία μας, μπαίνουν εύκολα 10.000 € “, όπως υποστήριζαν οι συγκεκριμένοι γιατροί.

Ο αρχίατρος Μπρέγκα Μασόνε, που φέρεται να είναι από τους “εγκεφάλους” του όλου μηχανισμού, κατά την ανάκριση, αρνήθηκε τις ευθύνες του, επιμένοντας ότι “δρούσε μόνο υπέρ του συμφέροντος των ασθενών”.

Όπως διέρρευσε, όμως, υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες, που τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με απόφαση του προέδρου της, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, ακύρωσε τη σύμβαση με την κλινική “Santa Rita”.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει, όμως, σήμερα ο ιταλικός Τύπος, τουλάχιστον άλλες δέκα ιδιωτικές κλινικές, στο Μιλάνο, είναι στο στόχαστρο των εισαγγελέων, για πιθανές παραβιάσεις του νόμου και για “εμπορική, αδίστακτη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *