θέατρο

Οι 12 Ένορκοι για 2ο χρόνο στο θέατρο Αλκμήνη

oi_12_enorkoi
Η παράσταση Οι 12 Ένορκοι, έπειτα από τη sold-out περσινή της σεζόν 2014-2015, συνεχίζει για 2ο χρόνο στο θέατρο Αλκμήνη. Μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης (δεύτερη καλύτερη δικαστική ταινία όλων των εποχών και μέσα στις 50 καλύτερες ταινίες του αιώνα) παίρνει ζωή σε μια “θεατρική” αίθουσα ενόρκων.
Η πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και 2 βραβεία κοινού, ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου 2015, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Aπό Πέμπτη έως Κυριακή, το θέατρο Αλκμήνη μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο θέτοντας τους θεατές στη θέση των ενόρκων. Οι θεατές παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» της αίθουσας ενόρκων, μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται.

Δείτε το trailer της παράστασης

Η υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις – δυστυχώς διαχρονικές – προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. “12 θυμωμένοι άντρες» κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

[box type=”success” ]10€ για 1 εισιτήριο στη θεατρική παράσταση “Οι 12 Ένορκοι” του Reginald Rose, ένα δικαστικό δράμα για μία από τις πιο διχαστικές υποθέσεις όλων των εποχών που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, 2 βραβεία κοινού και συνεχόμενα sold-out, στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι, αξίας 15€ – έκπτωση 33%[/box]

12 ANGRY MEN η ταινία

Αμερικάνικη τηλεταινία του 1954, που το 1957 έγινε ταινία με το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Sidney Lumet και πρωταγωνιστή τον Henry Fonda. Χρυσή Άρκτος, πολλά βραβεία και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ (μία εκ των οποίων καλύτερου σεναρίου). Δεύτερη καλύτερη δικαστική ταινία όλων των εποχών και μέσα στις 50 καλύτερες ταινίες του αιώνα. Έγιναν re-make της ταινίας από πολλές χώρες σ’ όλον τον κόσμο, με τελευταίο το ρωσικό “12” του Nikita Mikhalkov, που είναι βασισμένο στο “12 angry men”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *