Συναυλίες (Live)

Οι Thievery Corporation σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

oi-thievery-corporation-se-athina-kai-thessaloniki

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της ανοιξιάτικης – καλοκαιρινής μίνι περιοδείας των Thievery Corporation, η οποία περιλαμβάνει δύο σταθμούς και στη χώρα μας. Στην Αθήνα θα εμφανιστούν στις 17 Ιουνίου στο «Water Square» (Πλατεία Νερού) και την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη, στη Βαβυλωνία του Μύλου.

Στη συναυλία της Αθήνας έχει ανακοινωθεί πως θα είναι μαζί τους οι Imam Baildi, ενώ  το δίδυμο από την Ουάσινγκτον που αρέσκεται στις μίξεις και τους πειραματισμούς, θα παρουσιάσει και το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους  με τίτλο «Saudade».

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, το άλμπουμ κινείται σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς ξεφεύγοντας για λίγο από τον μιξαρισμένο dub, reggae ήχο των προηγούμενων δίσκων.

Όλες οι φωνές του «Saudade» είναι γυναικείες, 13 κομμάτια εμπνευσμένα από την αγάπη , τα κρυφά μηνύματα και  τους bossa nova αγαπημένους ρυθμούς των Thievery Corporation.

Οι Thievery Corporation, ο Rob Garza και ο Eric Hilton, από την Ουάσιγκτον, γρήγορα πέρασαν τον Ατλαντικό και κατέκτησαν με την lounge μουσική τους ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Οι συνθέσεις τους είναι ένα μίγμα από ρέγκε, τζαζ, ινδικούς ήχους αλλά και μπόσα νόβα και ροκ δεμένα όλα πολύ αρμονικά μεταξύ τους .

Το γκρουπ σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 1995, στο Eighteenth Street Lounge, τον χώρο που είναι πλέον διεθνώς γνωστός ως το ορμητήριο της underground σκηνής της πόλης. Η αρχή έγινε με τα πρώτα δύο 12ιντσα που έφτασαν ένα πρωί στα χέρια όλων των σημαντικών underground djs της περιοχής, τα “Shaolin Satellite” και “2001 Spliff Odyssey”, ενώ λίγο μετά, το 1997, ακολούθησε και το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Sounds from the Thievery Hi-Fi. Το ντουέτο είχε ήδη αρχίσει να διαμορφώνει ένα νέο είδος ηλεκτρονικού ήχου, πιο πλούσιο σε αναφορές. Η πορεία τους μέχρι στιγμής περιλαμβάνει αρκετούς δίσκους και συναυλίες με μεγάλη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *