Αθλητικά

Ολυμπιακός-Τσέλσι 0-0, δεν χάνουν τις ελπίδες τους οι ερυθρόλευκοι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΕΛΣΙ 0-0Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) έληξε ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Τσέλσι, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι έμειναν ανοιχτοί οι «λογαριασμοί» των δύο ομάδων ενόψει της ρεβάνς στις 5/3 στο Λονδίνο.

Μπορεί οι πρωταθλητές Ελλάδας να μπήκαν λίγο «μουδιασμένα» στο παιχνίδι, όμως όσο περνούσε η ώρα αποκτούσαν την αυτοπεποίθησή τους, ανέβαζαν ρυθμό και πατούσαν με μεγαλύτερη σιγουριά μέσα στο γήπεδο. Μπορεί σε όλο το πρώτο 45λεπτο να απείλησαν μόνο μια φορά την εστία του Τσεχ, από την άλλη όμως δεν κινδύνεψαν (ένα σουτ του Μαλουντά στο 15’ εξουδετερώθηκε με άνεση από τον Νικοπολίδη), ενώ υπήρχαν και διαστήματα που κυκλοφορούσαν πολύ καλά την μπάλα. Μάλιστα κάποιες φορές βγήκαν με ταχύτητα και αξιώσεις μπροστά, όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια.

Από τη δική της μεριά η Τσέλσι, με Τέρι, Λάμπαρντ, Ράιτ Φίλιπς και Ανελκά στον πάγκο, έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μεσαία γραμμή της και για ένα ελεγχόμενο και συντηρητικό παιχνίδι, παρά τη διάθεση να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς. Οπως και να έχει πάντως, τη μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου την έχασε ο Ολυμπιακός στο 29’, όταν ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Στολτίδης με γυριστή διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ και ο Τοροσίδης, που πετάχθηκε στην πορεία της, απέτυχε να την βρει και από το ένα μέτρο να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει το πρώτο καλό σουτ με τον Τζόρτζεβιτς στο 57’, που βρήκε τον Τσεχ σε ετοιμότητα, και το δεύτερο στο 65’ με τον Γκαλέτι (μετά από εξαιρετική συνεργασία των Τζόρτζεβιτς, Στολτίδη), που πέρασε λίγο άουτ. Ως «απάντηση» τα σουτ των Μαλουντά (71’) και Ανελκά (79’) ήταν άστοχα και ουδόλως ανησύχησαν τον Νικοπολίδη. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός υποχώρησε, ενώ η κίνηση του Λεμονή να βγάλει τον Τζόρτζεβιτς από το παιχνίδι έκοψε εντελώς τον ρυθμό της ομάδας. Ετσι τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ουσιαστικό και με το 0-0 να αδικεί περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)

Κίτρινες: Μπελούτσι – Αλεξ, Μπελέτι, Μακελελέ, Α. Κόουλ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Ζούλιο Σέζαρ, Άντζας, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι (82’ Λεονάρντο), Κοβάσεβιτς (86’ Νούνιες), Τζόρτζεβιτς (76’ Μπελούτσι).

ΤΣΕΛΣΙ (Αβραμ Γκραντ): Τσεχ, Μπελέτι, Α. Κόουλ, Καρβάλιο, Αλεξ, Εσιέν, Μακελελέ, Μπάλακ (86’ Λάμπαρντ), Τζ. Κόουλ (74’ Ανελκά), Μαλουντά (74’ Καλού), Ντρογκμπά.

Tι είπε ο Τάκης Λεμονής

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με την Τσέλσι (0-0) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, δήλωσε:
«Είχα αισιοδοξία για την εμφάνιση της ομάδας και αν είχαμε λίγη τύχη, αλλά και τον Λούα Λούα, μπορεί να κερδίζαμε το ματς. Είχαμε προσήλωση στον τρόπο παιχνιδιού που επιλέξαμε. Η λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη και αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες να παίξουν καλύτερα. Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από την Τσέλσι στη ρεβάνς. Είναι ομάδας μεγάλης κλάσης κι εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα στο Λονδίνο. Το 0-0 είναι σκορ που σου δίνει ελπίδες αν πετύχεις εκεί ένα γκολ. Για εμάς είναι σημαντικό ότι η ομάδα αυτή χτίζεται και τα στοιχεία που σου δείχνει σε κάνουν αισιόδοξο για το μέλλον».

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *