Επικαιρότητα

Ορεστιάδα: Κηδεύτηκαν τα δυο παιδάκια

Κηδεύτηκαν χθες το μεσημέρι στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης, από τον Μουφτή Διδυμοτείχου, τα δύο αδελφάκια, ηλικίας 6 και 8 ετών, που είχαν εξαφανιστεί στις 28 Μαΐου από την Ορεστιάδα και βρέθηκαν νεκρά, την περασμένη Πέμπτη, σε ασανσέρ ακατοίκητου τετραώροφου κτιρίου στο κέντρο της πόλης.

Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο 31χρονος πατέρας τους, αποφυλακισμένος προσωρινά από τις Φυλακές Κομοτηνής όπου κρατείτο. Η κηδεία των δυο παιδιών καθυστέρησε επί έξη μέρες, καθώς ο πατέρας είχε ζητήσει να παραστεί στην τελετή. Αύριο αναμένεται να κριθούν από τις εισαγγελικές αρχές, το αίτημα της οριστικής αποφυλάκισης του πατέρα, όπως και τα ανάλογα αιτήματα του ζευγαριού από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που επίσης προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκων, βάσει κατάθεσης της μητέρας των δύο αγοριών.

Εν αναμονή βέβαια και των εκθέσεων των δύο επιτροπών εμπειρογνωμόνων που συνεστήθησαν με απόφαση της εισαγγελίας Ορεστιάδας, οι οποίες αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες που συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Εξ άλλου στα τέλη της εβδομάδος αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα διευκρινίσουν την αιτία θανάτου του 8χρονου Αμέτ και του 7χρονου αδελφού του Αϊχάν.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *