Επικαιρότητα

Ένοχος ο Ριζάι για την απόδραση με ελικόπτερο με τον Παλαιοκώστα

Ένοχο τόσο τον ίδιο όσο και τη σύντροφο του Ασπασία Μητροπία, έκρινε τον Αλκετ Ριζάι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την απόδραση με ελικόπτερο από τη φυλακή Κορυδαλλού, το Φεβρουάριο του 2009. Στο άκουσμα της απόφασης, ο Ριζάι, πέταξε περιφρονητικά ένα χαρτομάντηλο προς την πλευρά του Εισαγγελέα λέγοντας του «Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών». Στη συνέχεια, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν προς το κρατητήριο για να μην παρακολουθήσει τη συνέχεια της διαδικασίας.

Οι κατηγορίες

Τη λύπη του εξέφρασε ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου και ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου, την οποία όπως είπε δεν μπορεί να δικαιολογήσει, μπορεί όμως να εξηγήσει από τη φόρτιση της στιγμής.

Ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου, εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του κατηγορυμενου , τη οποία όπως είπε δεν μπορεί να δικαιολογήσει, μπορεί όμως να εξηγήσει απο τη φόρτιση της στιγμής.

Από την πλευρά του, ο Εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ριζάι κρίθηκε ένοχος, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας, απόδραση και ηθική αυτουργία σε αρπαγή (αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), από κοινού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η σύντροφος του, κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγή, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, συμμετοχή σε απόδραση και παράνομη οπλοφορία.

Όσον αφορά στις κατηγοίες του φυγόδικου καταζητούμενου Β. Παλαιοκώστα, το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της διαδικασίας για να μην υπάρχει, σε περίπτωση σύλληψης, κίνδυνος παραγραφής.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *