ΤΕΧΝΕΣ

Ρεκόρ πώλησης, 6,1 εκ. δολάρια για πίνακα του Πικάσο

Προσωπογραφία αφηρημένης τεχνοτροπίας του Πάμπλο Πικάσο ξεπέρασε το ρεκόρ για έργο τέχνης που έχει πωληθεί στην Αυστραλία, φθάνοντας τα 6,1 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, σε δημοπρασία στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για το έργο “Σιλβέτ”, που φιλοτεχνήθηκε το 1954, παρουσιάζει καθαρά την εικόνα μίας νεαρής γυναίκας με αλογοουρά, που είναι το μοντέλο και κατοπινή επιτυχημένη καλλιτέχνιδα Σιλβέτ Νταβίντ.

Η Νταβίντ είχε ποζάρει για πάνω από 40 έργα του Πικάσο, όταν σε ηλικία 17 ετών ζούσε στο Βαλορί της νότιας Γαλλίας. Ο Ρόντνι Μένζις, πρόεδρος των “Μένζις Αρτ Μπραντς”, αγόρασε προ διετίας τον Πικάσο έναντι 4.698.000 δολαρίων και κατόρθωσε να κινήσει το διεθνές ενδιαφέρον απ’ όλη την Ασία και την Ευρώπη για τη δημοπράτησή του.

“Το Σίδνεϊ είναι η Νέα Υόρκη στην αγορά της τέχνης στο Νότιο Ημισφαίριο”, τόνισε η εκπρόσωπος των Γκαλερί Ντόιτσερ-Μένζις Μαρί Γκάισλερ, προσθέτοντας πως η πώληση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως οι αυστραλιανές γκαλερί μπορούν να κάνουν κάλλιστα διεθνείς πωλήσεις.

Το έργο αυτό του Πικάσο ξεπέρασε πολύ εύκολα την τιμή των 3,48 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, που είχαν πληρωθεί τον περασμένο χρόνο για έργο του εκλιπόντος ζωγράφου Μπρετ Γουάιτλι-του μακρυμάλλικου τρομερού παιδιού της αυστραλιανής τέχνης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *