ΤΕΧΝΕΣ

Get it? Get it? Get it?

get it

Η Διεθνής Πλατφόρμα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού KROMA, συνεχίζει το καλλιτεχνικό της project “KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας”.

Η θεματική έκθεση του Σωτήρη Φωκέα με τίτλο «Get it? Get it? Get it?» αποτελεί το πέμπτο KROMA One-Off και παρουσιάζεται την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 19:00.

Η έκθεση καθώς και ο τίτλος της αποτελεί σχολιασμό στην ανάγκη των καλλιτεχνών να γίνουν κατανοητοί και στην άποψη που υπάρχει η τέχνη να εκλαμβάνεται ως κάτι βαρυσήμαντο. Παράλληλα, είναι μια αυτoαναφορική ερώτηση που κάνει ο καλλιτέχνης σε σχέση με το αν ο θεατής καταλαβαίνει τα αστεία του.  Η δουλειά του Σωτήρη Φωκέα αντλεί από το χιούμορ του internet και καταπιάνεται με την έννοια του ανάλαφρου, αμφισβητώντας το αν η τέχνη θα έπρεπε να απευθύνεται μόνο στον κλειστό κύκλο των «ανθρώπων της τέχνης».

Όλα τα έργα είναι σχόλια και σημειώσεις που προσκαλούν τον θεατή να τα διαβάσει, χωρίς να θέλουν να υπονοήσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι.

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, βασισμένο στην έκθεση και τα έργα της. Το παιδί γνωρίζει τον καλλιτέχνη και συζητάει μαζί του. Μαθαίνει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και έχει την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Άπειρον – Apeiron.

Στo πλαίσιo του προγράμματος κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης του KROMA, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παράλληλες δράσεις:
• Σε συνεργασία με τη Διογένης ΜΚΟ και το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» Shedia, θα υπάρχει διαπιστευμένος πωλητής με το νέο τεύχος.
• Σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό δίκτυο εθελοντών Διαβάζω για τους άλλους, θα υπάρχει ενημέρωση για τις δράσεις του δικτύου και θα διατίθεται έντυπο ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες του KROMA One-Off.005.
• Σε συνεργασία με την ομάδα The Bee Camp, εθελοντές θα διαθέτουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες του KROMA One-Off.005.
Επ’ ευκαιρία των εκθέσεων KROMA One-Off, κάθε φορά θα τυπώνονται συλλεκτικά έντυπα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Romantso
Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Kroma.Magazine

Είσοδος δωρεάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *