ΤΕΧΝΕΣ

Πεκίνο-Αθήνα: Σύγχρονη Κινεζική Τέχνη

Τις πύλες της άνοιξε χθες η έκθεση “Πεκίνο-Αθήνα: Σύγχρονη Κινεζική Τέχνη” από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στον πολυχώρο “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσες “Τάκης Παπατσώνης” και “Κωνσταντίνος Καβάφης”).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζονται έργα τέχνης (ζωγραφικής, γλυπτικής, βίντεο, φωτογραφίας και σχεδίου) των 40 αντιπροσωπευτικότερων σύγχρονων Κινέζων δημιουργών, που έχουν καταξιωθεί στη διεθνή εικαστική σκηνή, αλλά και νεότερων, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Πεκίνο στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η έκθεση Πεκίνο-Αθήνα μεταφέρει νοητά τον Αθηναίο επισκέπτη στην Κίνα, την ίδια στιγμή που η Ολυμπιακή φλόγα ταξιδεύει από την αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο.

Ενώνοντας συμβολικά δυο λαούς με μακραίωνο πολιτισμό, η έκθεση δεν αποτελεί απλά μια πολιτιστική ανταλλαγή, αλλά μια επιβεβαίωση και επισφράγιση των άριστων Ελληνοκινεζικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση “Πεκίνο- Αθήνα”, συνθέτουν στοιχεία των σύγχρονων ρευμάτων της τέχνης με τη μοναδική κινεζική πολιτιστική παράδοση. Παρουσιάζουν εικόνες της σύγχρονης Κίνας, μιας χώρας που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και μοντερνισμού.

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Κινέζος κριτικός τέχνης και γκαλερίστας Xin Dong Cheng, υπεύθυνος για μεγάλες διοργανώσεις σύγχρονης κινεζικής τέχνης παγκοσμίως.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου και διοργανώνεται με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *