Επικαιρότητα

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα (vds)

11535931_871384642933606_3204566460345135252_n
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στο «μονόδρομο της λιτότητας» μετά από σχετικό κάλεσμα των Συνδικάτων και του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό μήνυμα του συλλαλητηρίου, «η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται».

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν μπροστά από το Κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ ανάμεσα στα αιτήματά τους ήταν η «διαγραφή του χρέους», η «πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη» και η «άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».

Ανάμεσα στον κόσμο βρέθηκαν και κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Λαφαζάνης, και ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Όπως είπε, η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

11222585_901504656575016_482537556540039014_n
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής και κρέμασαν πανό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με το μήνυμα «Ρήξη, έξοδος από ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ» και «Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής: Όχι στο νέο μνημόνιο».

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των δανειστών, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων και προσθέτει ότι από την Αθήνα ως το Βερολίνο, και από το Όσλο ως τη Βιέννη, η πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση προγραμματίζει τη Δευτέρα το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος, όπου το κεντρικό σύνθημα των χιλιάδων πολιτών ήταν «Μένουμε Ευρώπη» και «Ελλάδα – Ευρώπη – Δημοκρατία».

Την Τρίτη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια «για να μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τα νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Stop Austerity‬ Greece videos:
[relatedYouTubeVideos relation=”keywords” terms=”‪stop austerity‬ GREECE” max=”4″ orderBy=”published” id=”RYTV-InPage” width=”275″ height=”200″ random=”12″ showVideoTitle=”true”]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *