Αθλητικά

Πλούσιο θέαμα στο Αλκαζάρ,η Λάρισα 4-3 τον ΟΦΗ

Πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ στο Αλκαζάρ, με μεγάλη νικήτρια την Λάρισα και λυτρωτή το Νίκο Νταμπίζα, καθώς με γκολ του βετεράνου αμυντικού στις καθυστερήσεις η θεσσαλική ομάδα επικράτησε του ΟΦΗ με 4-3, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η Λάρισα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πάρα (25′), Τσίγκα (70′, 84′) και Νταμπίζα (90’+), ενώ τα γκολ της κρητικής ομάδας σημείωσαν οι Ιγκλέσιας (14′ αυτ.) και Σίμιτς (45′, 68′). Η κρητική ομάδα έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Σίμιτς στο 77ο λεπτό του αγώνα.
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε δυνατές συγκινήσεις, με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΟΦΗ ευτύχησε πολύ νωρίς να προηγηθεί στο σκορ, καθώς στο 14ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ταραλίδη από τα δεξιά, ο Ιγκλέσιας στην προσπάθειά του να διώξει, με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ αυτό «αφύπνισε» τη θεσσαλική ομάδα, η οποία στη συνέχεια ανέλαβε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων για την ισοφάριση. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 25′, όταν ο Κυριάκος σέντραρε από τα δεξιά και ο Πάρα από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάλαρζ, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έδωσαν πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου και ο ΟΦΗ ευτύχησε να προηγηθεί ξανά στο σκορ, εκμεταλλευόμενος ακόμη μία αδράνεια στο κέντρο της άμυνας της Λάρισας. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Ερέρα έκανε ωραία μπαλιά για τον Δημούτσο, που μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα απευθείας για τον Σίμιτς, ο οποίος έκανε το κοντρόλ με το γόνατο και στη συνέχεια με σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, υπό τη πίεση του σκορ, έκανε αλλαγές και έδωσε πιο επιθετική φυσιογνωμία στην ομάδα του. Με την είσοδο των Φωτάκη, Τσίγκα και Ρομπέρ (πρώτη συμμετοχή του Γάλλου στο πρωτάθλημα) η Λάρισα έγινε πιο επιθετική και άρχισε να πιέζει την άμυνα των κρητικών, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 64ο λεπτό ο Εντόι έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1, καθώς ο Κοτσόλης τον σταμάτησε με εκπληκτική προσπάθεια.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Εντόι, το πέτυχε στο 68′ ο Σίμιτς, ο οποίος μετά από έξοχη πάσα του Ερέρα, με πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη και έκανε το 3-1, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Η Λάρισα απάντησε αμέσως, καθώς στο 70ο λεπτό ο Τσίγκας με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Μάλαρζ και μείωσε σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ μπορούσε να κάνει το 4-2, αλλά ο διαιτητής κακώς ακύρωσε, ως οφσάιντ, στο 77′ πεντακάθαρο γκολ του Σίμιτς.

Ετσι φθάσαμε στο 84ο λεπτό, όταν ο Τσίγκας με δυνατό σουτ από τα πλάγια ισοφάρισε σε 3-3 και ξεσήκωσε τις κερκίδες στο Αλκαζάρ. Τα πανηγύρια στις κερκίδες έγιναν… γιορτή στις καθυστερήσεις, όταν ο Νταμπίζας εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μάλαρζ και εξ επαφής χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

O διαιτητής Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κώτσιο, Εντόι, Ρουμπάκη, Μονιάκη, Ζουράφσκι, Μάλαρζ και Κουνενάκη, ενώ “κιτρίνισε” και τους Κασμερίδη και Δημούτσο στον πάγκο (!) του ΟΦΗ για διαμαρτυρία.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος (65′ Ρομπέρ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο (46′ Φωτάκης), Κυριάκος, Πάρα, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Βέμπερ (46′ Τσίγκας), Ζουράφσκι.

ΟΦΗ (Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρζ, Ταραλίδης, Σίμιτς (85′ Μανούσος), Ισά, Ρουμπάκης, Δημούτσος (78′ Πόποβιτς), Βενέτης, Μονιάκης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (90′ Κοστόφσκι).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *