Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σιμιγδάλι και σοκολάτα
Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σιμιγδάλι. Ο συνδυασμός πορτοκάλι σοκολάτα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά συνταγής
Σιρόπι
750γρ ζάχαρη
350γρ χυμό πορτοκάλι
600γρ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
4-5 φέτες πορτοκάλι
Βράσιμο 6 λεπτά από την ώρα βρασμού
Πορτοκαλόπιτα
6 αυγά
350γρ ζάχαρη
50γρ κονιάκ η χυμό πορτοκάλι
1 τσιμπιά αλάτι
Δυο βανίλιες
7γρ μπεικιν παουντερ (1κ.γ γεμάτο)
250γρ μαργαρίνη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
50-100γρ τρούφα κουβερτούρα
550γρ σιμιγδάλι ψιλό
Ταψί 25Χ35
Ψήσιμο αέρα 170 βαθμούς για 30 λεπτά η αντιστάσεις 35-40 λεπτά.
George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις
#πορτοκαλόπιτα