Αθλητικά

Προβάδισμα η ΑΕΚ που νίκησε 3-1 τον Πανσερραϊκό

aek_panserraikos_2009Η ΑΕΚ νίκησε άνετα με 3-1 τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η «Ενωση» μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να «καθαρίσει» το ματς όσο γίνεται πιο γρήγορα και προηγήθηκε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, όταν ο Μπλάνκο έστρωσε ωραία τη μπάλα με το κεφάλι στον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Φώτη Κηπουρού.
Παρόλα αυτά όμως ο Πανσερραϊκός (που πρέπει να σημειωθεί ότι στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό) βρήκε το σθένος και ισοφάρισε πολύ γρήγορα μόλις στο 24΄ με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκο Αουρέλιο, η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Σάχα και μετά κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Το γκολ αυτό ουδόλως πτόησε τους παίκτες της ΑΕΚ, που πίεσαν ακόμη περισσότερο την άμυνα του Πανσερραϊκού. Στο 38΄ από τη συρτή σέντρα του Γεωργέα και την προβολή του Σκόκο, ο Κηπουρός απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Τζεμπούρ, που μόνος στην κενή εστία δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει. Δύο λεπτά αργότερα, μετά την εξαιρετική σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έγραψε με κεφαλιά το 3-1. Και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου. Όσες φορές χρειάστηκε (κυρίως σε δύο σουτ του Σκόκο στο 67΄ και το 75΄), ο Κηπουρός ήταν σωστά τοποθετημένος, ενώ στο 85΄ “νίκησε” και τον Εντίνιο σε κλασικό τετ-α-τετ. Έτσι το σκορ διατηρήθηκε στα επίπεδα του 3-1, που δίνει ελάχιστες ελπίδες στους Σερραίους και ουσιαστικά φέρνει την ΑΕΚ ένα βήμα πριν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

* Η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ρεβάνς των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας δεν έχει οριστεί ακόμη.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές, Ταχτσίδης (67΄ Πελετιέρι), Σκόκο (76΄ Εντίνιο), Μπλάνκο (88΄ Πλιάτσικας), Τζεμπούρ.

ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ (Ούγκο Μπρόος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Παπάζογλου, Αουρέλιο (46΄ Πιπίνης), Μπαϊκαρά (72΄ Κωνσταντινίδης), Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Μπούλε (72΄ Ζουντί), Μπανγκουρά, Ανάκογλου.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *