Κόσμος

Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη με δεκάδες νεκρούς

kakokairia_eyropi4Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σαρώνει τα τελευταία 24ωρα την Ευρώπη, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους σε Ισπανία, Γαλλία και νότια Ιταλία από τις ανεμοθύελλες και τις καταιγίδες, ενώ στη ΒΑ Τουρκία χιονοστιβάδα προκάλεσε το θάνατο 10 ορειβατών, ενώ έκαναν ορειβασία στο όρος Ζιγκανά της επαρχίας Γκουμουσανέ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή στη νότια Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας, εκ των οποίων τρεις σε κατολίσθηση εδάφους που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σαλέρνο με το Ρέτζο ντι Καλάμπρια.

Νωρίτερα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της αφότου που παρασύρθηκε από τη θάλασσα ενώ περπατούσε σε παραλία της ακτής του Αμάλφι.

Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης προβλήματα στις ναυτικές συνδέσεις στην νότια Ιταλία.

Στην ανατολική Ισπανία τρεις πυρκαγιές που προκλήθηκαν ή αναζωπυρώθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που μαστίζει τη χώρα, τέθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής υπό έλεγχο, αφού κατέστρεψαν 11.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην Πορτογαλία, 600 άνθρωποι αποκλείστηκαν σε δρόμους, από χιόνι ή πάγο, και χρειάστηκε να τους προσφέρουν βοήθεια σωστικά συνεργεία, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *