ΚόσμοςΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Αρμενίων και ελληνορθόδοξων…κληρικών στα Ιεροσόλυμα

Σοβαρά επεισόδια έγιναν το πρωί της Κυριακής στο Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων μεταξύ Αρμενίων κληρικών και ελληνορθόδοξων ιεραρχών. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κάνει λόγο για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά των Αρμένιων κληρικών και ιεραρχών.

Τα επεισόδεια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 Αρμένιοι κληρικοί, πήγαν νωρίς το πρωί στο Ναό της Αναστάσεως για την προγραμματισμένη τελετή του Τιμίου Σταυρού με βάση το αρμένικο ημερολόγιο. Εκεί απομάκρυναν βιαίως τον ελληνορθόδοξο φύλακα από το παρεκκλήσι του ναού και παρά τις διαβουλεύσεις με ελληνορθόδοξους αρχιερείς, οι οποίοι επικαλέστηκαν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και το ισχύον καθεστώς και επιχείρησαν να επαναφέρουν το φύλακα στη θέση του.
Ακολούθως οι Αρμένιοι απώθησαν βίαια τους ορθοδόξους ιερείς και επακολούθησε συμπλοκή, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που βρισκόταν στο σημείο.

Σημειώθηκαν τραυματ5ισμοί κληρικών (ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες κληρικοί), ενώ ένας δόκιμος κληρικός ηλικίας 16 ετών φέρεται να δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Αρμένιο ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί σοβαρά.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε τα επεισόδια και μέσω του Αρχιγραμματέα του Παναγίου Τάφου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αριστάρχου τόνισε ότι “για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι Αρμένιοι αμφισβητούν τους κανόνες λειτουργίας του Παναγίου Τάφου και επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα κάτι το οποίο απεφεύχθη χάριν στην αντίδραση των ελληνορθόδοξων κληρικών αλλά και τη στάση της Αστυνομίας”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *