ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό φύλλο & τυρόπιτα για αρχάριους

Σπιτικό φύλλο & τυρόπιτα για αρχάριους

Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις

 

Υλικά Συνταγής Σπιτικό φύλλο & τυρόπιτα

600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ αλάτι
320γρ νερό
30γρ ελαιόλαδο
10γρ ξύδι
Ελαιόλαδο για να καλύψουμε τα ζυμαράκια

γέμιση

600γρ τυριά που λιώνουν
300γρ μπέικον
200γρ ζαμπόν
200γρ φέτα

Η ότι άλλη γέμιση θέλετε και σε όση ποσότητα θέλετε.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Κόβουμε σε 6 ίσα μέρη (περίπου 150γρ) και τα βουτάμε σε ελαιόλαδο. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν μέσα στο ελαιόλαδο για μισή ώρα. Έπειτα παίρνουμε ένα ζυμάρι και απλώνουμε σιγά σιγά στον πάγκο μας (δείτε το βίντεο) βάζουμε ένα μέρος γέμιση και κλείνουμε σε ρολό σε ταψί 30αρι.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 αντιστάσεις και μόλις ζεσταθεί καλά κόβουμε την πίτα μας και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε για μια ώρα 170 αντιστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *