Αθλητικά

Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός γιορτάζει τα 100 χρόνια του, έχασαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΝΤΟΪΤο καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του πήρε ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” νίκησαν τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι μετά την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός ηττήθηκαν από τον Πανιώνιο και την Καλαμαριά αντίστοιχα.
Ένα γκολ του Ντόι στο 76ο λεπτό, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του σκόρερ στον αγωνιστικό χώρο, έλυσε τον δύσκολο αγωνιστικό γρίφο που είχε θέσει στον Παναθηναϊκό ο Αστέρας Τρίπολης και επέτρεψε στους “πράσινους” να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0 και να “σκαρφαλώσουν” στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού ο Σαλπιγγίδης “κλείδωσε” τη νίκη της ομάδας του στο 88’. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, έπαιζαν με 10 παίκτες από το 83’, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καρντόσο.

Η “Ένωση” έχασε από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ με 3-2, ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο “Καυτατζόγλειο” από την Καλαμαριά με 1-0 με τέρμα του Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις. Στα άλλα παιχνίδια, ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον ουραγό Εργοτέλη με 2-0. Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΟΦΗ που νίκησε στο “Παγκρήτιο” τον ΠΑΟΚ με 2-0. Σπουδαία νίκη και για τον Ηρακλή στη Βέροια επί της τοπικής ομάδας με 2-1. Το Σάββατο τέλος, η Λάρισα έφυγε με τους βαθμούς της νίκης κερδίζοντας τον Λεβαδειακό με 1-0, ενώ η Ξάνθη απέδρασε νικηφόρα από το Περιστέρι κερδίζοντας τον Ατρόμητο με 3-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:
Ατρόμητος-Ξάνθη 2-3 (68’, 77’ Τσίγκας – 28’ Λαμπριάκος, 44’, 58’ Γκρζέλακ)
Λεβαδειακός-Λάρισα 0-1 (31’ Αλεξάνδρου)
Βέροια-Ηρακλής 1-2 (45’ Καμάλ Έντο – 12’ Γιάντσης, 71’ Φονσέκα)
Απόλλων Καλαμαριάς-Ολυμπιακός 1-0 (90’+ Μπάρκογλου)
Άρης-Εργοτέλης 2-0 (22’ πεν. Αβραάμ Παπαδόπουλος, 49’ Σανσόν)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-0 (22’ Ν. Κουνενάκης, 90’+ Νουαφόρ)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-3 (10’ Τζιμπούρ, 15’, 54’ Χούτος – 60’ Καλόν, 74’ Μπλάνκο)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (76’ Ντόι, 88’ Σαλπιγγίδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 43
2. ΑΕΚ 42
3. Ολυμπιακός 41
4. Άρης 32
5. Αστέρας Τρίπολης 31
6. Ξάνθη 28
7. Πανιώνιος 28
8. ΠΑΟΚ 23
9. Λάρισα 22
10. Ηρακλής 22
11. Ατρόμητος 21
12. ΟΦΗ 19
13. Λεβαδειακός 18
14. Απόλλων Καλαμαριάς 18
15. Βέροια 17
16. Εργοτέλης 13

Σκόρερς:
13 ΓΚΟΛ: Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός), Μπλάνκο (ΑΕΚ)
11 ΓΚΟΛ: Τζιμπούρ (Πανιώνιος), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός)
10 ΓΚΟΛ: Ρατζίνσκι (Ξάνθη)

Πιθανή ένσταση εξετάζει ο Ολυμπιακός
Το ενδεχόμενο της ένστασης κατά του αποτελέσματος του αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (0-1) εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα οι “ερυθρόλευκοι” θα εξετάσουν αύριο την περίπτωση του ποδοσφαιριστή των “ροσονέρι”, Ρόμαν Βάλνερ, και κατά πόσο σήμερα αγωνίστηκε με τρίτη ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν, κάτι που απαγορεύεται. Ο παίκτης ανήκε στη σκωτσέζικη Φόλκερκ και για κάτι παραπάνω από ένα μήνα αγωνίστηκε με τη μορφή του δανεισμού στη Χάμιλτον. Στον Ολυμπιακό αυτό που θέλουν να εξετάσουν αύριο είναι αν το διάστημα του δανεισμού του Αυστριακού μπορεί να θεωρηθεί ως “θητεία” σε τρίτη ομάδα μέσα σε μια σεζόν και ανάλογα θα πράξουν. Πάντως, από την πλευρά του Απόλλωνα Καλαμαριάς λέγεται ότι δεν συντρέχει λόγος ένστασης και πως ο σύλλογος διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι ορθώς αγωνίστηκε ο παίκτης.

Η απάντηση της Καλαμαριάς
Καθόλα νόμιμη χαρακτηρίζει την μεταγραφή και χρησιμοποίηση του ποδοσφαιριστή Ρόμαν Βάλνερ ο Απόλλων Καλαμαριάς με ανακοίνωση του που δημοσιοποίησε από την επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδύκτιο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
“Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς ανακοινώνει ότι η μετεγγραφή και η χρησιμοποίηση του διεθνούς αυστριακού επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ρόμαν Βάλνερ είναι καθ όλα νόμιμη, σύμφωνα με το πλαίσιο κανονισμών μετεγγραφών της FIFA.
Συγκεκριμένα, η FIFA δεν αναγνωρίζει τον οποιονδήποτε δανεισμό, που επιτελείται κατά τη διάρκεια του ίδιου αγωνιστικού εξαμήνου της ίδιας αγωνιστικής σεζόν, ως μετακίνηση – μετεγγραφή. Αυτό σημαίνει, για τη συγκεκριμένη υπόθεση του ποδοσφαιριστή μας Ρόμαν Βάλνερ, ότι ο δανεισμός του από την Φόλκερκ (Α΄ Εθνική Σκωτίας) στην οποία ανήκε από το καλοκαίρι του 2007 και αγωνίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 και κατόπιν δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Χάμιλτον (Β΄ Εθνική Σκοτίας) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν υπολογίζεται από τη FIFA ως δύο μετακινήσεις – μετεγγραφές αλλά ως μία.
Γιαυτό ακριβώς το λόγο, η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς εξετάζοντας πολύ προσεχτικά με το διοικητικό και νομικό επιτελείο της την συγκεκριμένη υπόθεση πριν την υπογραφή συμβολαίου με τον συγκεκριμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή και παίρνοντας ταυτόχρονα επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις από FIFA, UEFA και ΕΠΟ, προχώρησε στην ολοκλήρωση της απόκτησης του τον Ιανουάριο του 2008”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *