Αθλητικά

Μουντιάλ 2010: Νίκη της Εθνικής με 3-0 επί του Λουξεμβούργου

 

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε του αντίστοιχου του Λουξεμβούργου στο «Ζοσί Μπαρτέλ» με 3-0, σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου, και «συγκατοικεί» με τη Λετονία στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα τέρματα για το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ σημείωσαν ο Τοροσίδης στο 35ο λεπτό, ο Γκέκας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, και ο Χαριστέας με πέναλτι στο 77΄.

 

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς κι ένα… τείχος στα μετόπισθεν, προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Έτσι, οι Έλληνες παίκτες «υποχρεώθηκαν» να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο οι άξιες αναφοράς στο πρώτο τέταρτο φάσεις είναι η κεφαλιά του Κυργιάκου από το φάουλ του Καραγκούνη στο 5΄, η οποία έστειλε την μπάλα άουτ, και η σέντρα του Σεϊταρίδη στο 14΄, όπου ο Ζουμπέρ απέκρουσε ασταθώς, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. 

 

Στο 20΄ ο Σεϊταρίδης έκανε νέο γύρισμα από δεξιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και έφυγε άουτ. Τελικά η εθνική «άνοιξε το σκορ» στο 36΄, όταν ο Χαριστέας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λουξεμβούργου. Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά δύο τερμάτων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λυμπερόπουλος κέρδισε μια κόντρα στη μεσαία γραμμή και ο Γκέκας έφυγε μόνος του, πέρασε και τον Ζουμπέρ και «έγραψε» το 0-2.

 

Με την υπόθεση-νίκη να έχει ξεκαθαρίσει, το β΄ ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Λυμπερόπουλος «άγγιξε» το 3-0 στο 65΄, ωστόσο το σουτ του έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζουμπέρ. Αυτό επετεύχθη τελικά στο 77΄, όταν ο Γκέκας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χαριστέας.

 

Διαιτητής: Αντερς Χέρμανσεν (Δανία)

 

Κίτρινες: Λέβεκ, Λομπαρντέλι, Κιτένγκε, Λανγκ – Κατσουράνης

 

Οι συνθέσεις

 

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Γκι Έλερς): Ζουμπέρ, Κίντσιγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Λέβεκ (58΄ Άλβες Ντα Μότα), Λομπαρντέλι (68΄ Λανγκ), Μουτς, Κιτένγκε (80΄ Ζοακίμ).

 

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Μπασινάς (46΄ Σαλπιγγίδης), Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος (66΄ Πατσατζόγλου), Χαριστέας, Καραγκούνης, Γκέκας (81΄ Σπυρόπουλος).

 

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ

 

06/09/2008   Μολδαβία-Λετονία         1-2

06/09/2008   Ισραήλ-Ελβετία               2-2

06/09/2008   Λουξεμβούργο-Ελλάδα  0-3

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *