Αθλητικά

Αποκλεισμός “σοκ” του Παναθηναϊκού, τον νίκησε 3-2 ο Πανσερραϊκός

panathinaikos_panserraikos_2009Μια από τις μεγαλύτερες σελίδες στην ιστορία του έγραψε ο Πανσερραϊκός που πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που πήγαν στο ΟΑΚΑ αδυνατούν να πιστέψουν αυτά που είδαν! Οι «πράσινοι» με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, μάλλον υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα κάθε σχεδόν επίθεση των Σερραίων να είναι «κίνδυνος-θάνατος» για την εστία του Γκαλίνοβιτς. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με 0-3 στο 71΄ του αγώνα, αφήνοντας «ξερούς» όσους πίστευαν σε μια εύκολη επικράτηση και πρόκριση του Παναθηναϊκού!
Πάντως οι παίκτες του Τεν Κάτε ήταν και άτυχοι, αφού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν τουλάχιστον δύο γκολ, όμως η «στρογγυλή θεά» τους γύρισε την πλάτη: Δύο δοκάρια, και ένα σχεδόν σίγουρο γκολ που χάθηκε από τον Ρουκάβινα, ο απολογισμός στο πρώτο ημίχρονο για το «τριφύλλι».

Η «ψυχρολουσία» για τον Παναθηναϊκό άρχισε στο 23΄ όταν σε βαθιά μπαλιά του Ζουντί, ο Μπαϊκαρά έγινε αποδέκτης, ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι «πράσινοι» είχαν απειλήσει μόνο μία φορά την εστία του Ιλιτς, όταν στο 9′ ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού απέκρουσε την κεφαλιά του Πετρόπουλου και στη συνέχεια ο Κλέιτον απέτυχε να σκοράρει.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του α’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, αλλά στάθηκε πολύ άτυχος, αφού δύο φορές η μπάλα πήγε στο δοκάρι, σε σουτ των Χριστοδουλόπουλου (38΄) και Γκάμπριελ (41′), ενώ στο 43′ ο Ρουκάβινα από εξαιρετική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

…Τα χειρότερα ωστόσο οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν τα είχαν δει ακόμη! Στο δεύτερο ημίχρονο στο 55′ ο Βύντρα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Πιπίνη και ο Τσεχ που εκτέλεσε το πέναλτι έκανε το 0-2. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» στο 71′, ο Κωνσταντινίδης έφυγε μόνος μπροστά, γύρισε στον Τσεχ, ο οποίος ανενόχλητος έκανε το 0-3!!!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μείωσε σχεδόν αμέσως (75′) με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ωστόσο μόνο θαύμα θα μπορούσε να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση. Σαν «παρηγοριά» ήρθε ένα αυτογκόλ του Παπάζογλου σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και στο τέλος ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε δίκαια την ιστορική πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοδουλόπουλος – Κωσταντινίδης, Μούταβντιτς, Διγκόζης, Καλλιμάνης, Γεωργιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα (59′ Μουν), Γκάμπριελ, Βαβζίνιακ, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σιμάο (40′ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Πετρόπουλος (65′ Σαλπιγγίδης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ούγκο Μπρόος): Ίλιτς, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Ζουντί (67′ Γεωργιάδης), Πιπίνης, Κωνσταντινίδης, Παπάζογλου, Μούταβτσιτς, Μπαϊκαρά (86′ Σιάκας), Διγκόζης, Τσεχ (74′ Μπράιτ).

Τεν Κάτε: “Αμυνθήκαμε με παιδικό τρόπο”

ten_kateΟ προπονητής του Παναθηναϊκού δεν «μάσησε» τα λόγια του μετά τον αποκλεισμό-σοκ των «πρασίνων» από τον Πανσερραϊκό για το κύπελλο Ελλάδας και ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό, λέγοντας συγχρόνως όμως ότι ίσως να μην έχει τελικά τόση μεγάλη ποιότητα η ομάδα του, ενώ εξήρε την εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου.
Στόχος τώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι να ξεπεράσει το αρχικό σοκ ο Παναθηναϊκός και να συγκεντρωθεί στον πρωταρχικό στόχο, στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Όλη η ευθύνη για τη σημερινή εικόνα είναι δική μου. Είμαι υπεύθυνος για την ομάδα και την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε αλλά αμυνθήκαμε με παιδικό τρόπο και χάσαμε εύκολες ευκαιρίες. Τα σκαμπανεβάσματα έχουν να κάνουμε με την ποιότητα. Αν η ποιότητα είναι επαρκής είναι και σταθερή η απόδοση. Προφανώς δεν έχουμε τόσο μεγάλη ποιότητα για να είμαστε σταθεροί σε απόδοση. Αυτή η ομάδα έχει την ικανότητα να συγκεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν παίζουμε με μικρότερες ομάδες υπάρχει πρόβλημα στην συγκέντρωση. Μόνο μια εξαίρεση υπήρχε απόψε. Η εμφάνιση του Λάζαρου. Ήταν ένα φως σε μια σκοτεινή νύχτα. Δεν σκέφτομαι να πάρω μέτρα. Μόλις μια εβδομάδα πριν η ομάδα απολάμβανε μεγάλο σεβασμό. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με τη Λάρισα και ένα κρίσιμο την Τρίτη με την Βιγιαρεάλ. Δεν έχει νόημα κάποια τιμωρία. Χάνουμε και κερδίζουμε όλοι μαζί. Πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *