Επικαιρότητα

Η Aegean Airlines έκανε προσφορά για την Ολυμπιακή

aegean_airlines-1Δύο νέες προσφορές για την Ολυμπιακή κατατέθηκαν σήμερα από τις εταιρείες Aegean Airlines και Chrysler Aviation.
Η προσφορά της Aegean Airlines, είναι διπλάσια της αποτίμησης για το πτητικό έργο και 20 εκ.. για την τεχνική βάση. Επίσης, προτίθεται να εξαγοράσει και την Πάνθεον.
Στα 210 εκατ. ευρώ κινείται η προσφορά της Chrysler Aviation για το σύνολο του Ομίλου.
Πάντως, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να σεβαστεί τον αποκλειστικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την MIG και την Swissport, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Μάλιστα, έχει ήδη δοθεί εντολή στους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους να εξετάσουν σαφείς αποδείξεις κεφαλαιακής επάρκειας κάθε νέας προσφοράς που κατατίθεται δημόσια. Την δική της πρόταση για την εξαγορά, λόγω της αποκρατικοποίησης των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής, έθεσε στην διάθεση του Ελληνικού Δημοσίου, η AEGEAN AIRLINES.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανοικτή δημόσια πρόσκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων προς Ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους για την υποβολή προτάσεων για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, η AEGEAN AIRLINES υπέβαλε σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο πρόταση για την αγορά:
α) των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής, ύψους 90 εκ. Ευρώ, ποσό το οποίο είναι το διπλάσιο από αυτό της ελάχιστης αποτίμησης των συμβούλων του Ελληνικού Δημοσίου και
β) των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης, ύψους 20 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, διατίθεται να εξαγοράσει την Πάνθεον, στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ.

Στόχος της AEGEAN και των μετόχων της, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, είναι η δημιουργία μίας ισχυρότερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας με το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, ώστε να μπορεί να σταθεί με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στον διεθνή ανταγωνισμό στο πλαίσιο του ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου.

Η AEGEAN δεσμεύεται για την εκτέλεση της συμφωνίας και την ανάληψη του έργου σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 60 ημέρες από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο.
Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ λειτουργικών ζημιών, που θα επιβάρυναν το Ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση ανάληψης του έργου και της ιδιοκτησίας της ΟΑ από άλλον φορέα, σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που η πρόταση της AEGEAN γίνει αποδεκτή από το Ελληνικό δημόσιο, η εταιρεία θα παραχωρήσει μέρος της δραστηριότητάς της του εσωτερικού, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο υπάρχων ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά, στην οποία άλλωστε, ήδη έχουν ενταχθεί πρόσφατα νέοι παίκτες.

Την δημιουργία μίας μεγάλης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, με βασικό πυρήνα την σημερινή AEGEAN, στοχεύει με την κίνησή της αυτή η εν λόγω εταιρεία, εξυπηρετώντας έτσι -όπως λέει- τόσο τις ανάγκες του ελληνικού τουρισμού, της ελληνικής οικονομίας, όσο και τις προσδοκίες των 70.000 ελλήνων μετόχων της.
Παράλληλα και η Chrysler Aviation κατέθεσε σήμερα προσφορά για το σύνολο του Ομίλου της Ολυμπιακής ύψους 210 εκατ. ευρώ.
Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Chrysler Aviation κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής [ΠΑΝΘΕΟΝ, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση] ύψους 210 εκ. ευρώ.
Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφορά και για την εξαγορά των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της Ολυμπιακής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία θα προτείνει στο Ελληνικό Δημόσιο να κρατήσει ποσοστό έως 25%.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *