ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google εναντίον Microsoft για την αγορά της Yahoo!

google, microsoft, yahooΗ Google κατηγόρησε χθες τον όμιλο της Microsoft για την πρόταση που κατέθεσε για την εξαγορά του παρόχου υπηρεσιών Ίντερνετ Yahoo!, που σύμφωνα με τη γνώμη της παραβιάζει τα εσκαμμένα περί ανταγωνισμού στον τομέα, κατηγορία στην οποία η Microsoft αποκρούει, υποστηρίζοντας πως η Google δημιουργεί μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Η Microsoft πρότεινε το Σάββατο ν’ αγοράσει έναντι 44,6 δισ. δολαρίων την Yahoo!, σε μία προσπάθεια ν’ ανταγωνισθεί τη Google στη διαδικτυακή διαφήμιση, έναν χρόνο μετά την πρώτη κρούση εξαγοράς της Yahoo!, η οποία είχε απορριφθεί.

Η Yahoo! δεν είχε απαντήσει έως χθες, τονίζοντας απλώς πως θα μελετήσει την πρόταση. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως, η μελέτη αυτή “ενδεχομένως θ’ απαιτήσει αρκετό χρόνο” και πως θα “εξετάσει λεπτομερώς όλες τις επιλογές, περιλαμβανομένης και της διατήρησης του Yahoo! ως ανεξάρτητης εταιρείας”.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Google κατηγορεί την “εχθρική πρόταση” της Microsoft, την οποία κατηγορεί πως “επιθυμεί ν’ ασκήσει την ίδια παράνομη κι άπρεπη επιρροή στο Ιντερνέτ που εφαρμόζει και στον τομέα των λογισμικών των υπολογιστών”. “Δεν πρόκειται απλώς για μία απλή χρηματοοικονομική μεταφορά, αλλά για τη διατήρηση των βασικών αρχών του Ιντερνέτ, τον ανοικτό χαρακτήρα του και την ανανέωση”, τονίζει ο νομικός υπεύθυνος της Google Ντέιβιντ Ντράμοντ.

Ο ίδιος τονίζει πως από κοινού η Microsoft κι η Yahoo! θα είχαν “τη μερίδα του λέοντος στα μηνύματα και στους λογαριασμούς χρήσης του Ιντερνέτ”.

Στην απάντησή της η Microsoft αντιτείνει πως είναι η Google εκείνη που κυριαρχεί στην αγορά της δικτυακής διαφήμισης και πως έχει συγκεντρώσει “το 75% της αγοράς στην αναζήτηση μέσω Ιντερνέτ και το ποσοστό της συνεχίζει να γιγαντώνεται”, κατακτώντας πάνω από το 65% στις ΗΠΑ και το 85% στην Ευρώπη.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *