ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αντιδράσεις για τους όρους χρήσης του Instagram παρά τις διαψεύσεις

Instagram-logo

Το Instagram τις τελευταίες ημέρες προέβη σε αλλαγή των όρων χρήσης (Terms of Use) προκαλώντας αντιδράσεις και παράπονα σε παγκόσμια κλίμακα, από χρήστες του Instagram αλλά και από διάφορα sites σε ευρεία κλίμακα. Οι νέοι όροι (τουλάχιστον έτσι όπως είναι διατυπωμένοι) δίνουν το ελεύθερο σε διαφημιστές και πελάτες του Instagram να χρησιμοποιήσουν το υλικό των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και να το δημοσιοποιήσουν όπως αυτοί θέλουν.

Κάτι τέτοιο βέβαια το περιμέναμε από τον περασμένο Απρίλιο όταν το Facebook αγόρασε το Instagram έναντι $1 δις. Με κάποιο τρόπο το Instagram έπρεπε να βγάλει λεφτά, με κάποιο τρόπο έπρεπε να εκμεταλλευθεί το “hype” που έχει δημιουργηθεί υπέρ του. Αυτός, είναι ένας τρόπος για το IG να παράγει κέρδη και οι ιθύνοντες της δημοφιλούς υπηρεσίας δεν το σκέφτηκαν πολύ. Μάλιστα δίνουν ένα χρονικό περιθώριο για αυτούς τους χρήστες που δεν συμφωνούν με τους νέους όρους χρήσης να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους έως και τις 16 Ιανουαρίου 2013.

Στη συνέχεια του ντόρου που δημιούργησε αυτή η είδηση, οι υπεύθυνοι του Instagram εξέδωσαν μία ανακοίνωση λέγοντας πως ποτέ το Instagram δεν θα έκανε κάτι τέτοιο χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών του και πως θα αλλάξει τους όρους χρήσης και θα βγάλει τις προτάσεις που (αφού γράφτηκαν με λάθος τρόπο) έφεραν και αυτή τη σύγχυση.

Ποιος όμως πλέον μπορεί να τους πιστέψει; Θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια σε αυτή την υπόθεση και φυσικά θα είμαστε εδώ να τα συζητάμε.

Εσείς τι σκέφτεστε; Θα διαγράψετε τους λογαριασμούς σας στο Instagram ή θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία;

These Terms of Use are effective on January 16, 2013. To access our previous Terms of Use, please click here.

[Dailyfix.gr @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *