Επικαιρότητα

Στους δρόμους οι μαθητές, καταλήψεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου

Υπό κατάληψη τελούν πολλά σχολεία της χώρας, σε μία μαζική αντίδραση των μαθητών για το θάνατο του 15χρονου από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Περίπου 1.500 μαθητές πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συμμαθητές τους σε πολλούς δήμους της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας προγραμματίζουν διαδηλώσεις έξω από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Έκτακτα μέτρα έχει πάρει η Τροχαία, που κλείνει κατά διαστήματα πολλούς δρόμους. Κλειστή η κάθοδος της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης και η λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής. Ηρεμία επικρατεί έξω από το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ, που τελούν υπό κατάληψη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή. Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου που παραμένουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κατά διαστήματα πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι περιμετρικά του Πανεπιστημίου, όπου ομάδες νεαρών πυρπόλησαν στις 4 τα ξημερώματα τρία Ι.Χ. Νέα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για το απόγευμα, σε τριήμερη απεργία, από σήμερα, καλεί τους πανεπιστημιακούς καθηγητές η ΠΟΣΔΕΠ και καταγγέλλει την δολοφονία του 15χρονου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από ένστολο αστυνομικό.. Απαντήσεις, για το πως πυροβολήθηκε ο 15χρονος μαθητής στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου, θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του. 
Κλειστά θα είναι αύριο τα γυμνάσια και λύκεια ολόκληρης της χώρας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, εις ένδειξη πένθους για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή.

Η εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, συνεδρίασε εκτάκτως, με αφορμή, τη τραγωδία στα Εξάρχεια, και αποφάσισε, να προτείνει στους συλλόγους των πανεπιστημιακών καθηγητών, απεργία από αύριο και μέχρι τις 10 του μήνα, που θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία ενώ 24ωρη εξήγγειλε για αύριο η Διδασκαλική Ομοσπονδία..

Όπως ανακοινώθηκε δεν θα γίνουν σήμερα Δευτέρα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Στο μεταξύ την Τέταρτη θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Εναντίον του 37χρονου ειδικού φρουρού που πυροβόλησε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ για απλή συνέργεια κατηγορείται ο συνάδελφος του. Στο αυτόφωρο εξάλλου παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα και επτά συλληφθέντες στα επεισόδια.

“Κατανοητή η οργή για το τραγικό συμβάν, ωστόσο η ωμή βία κατά της κοινωνικής γαλήνης και σε βάρος περιουσιών αθώων ανθρώπων είναι απαράδεκτη”, δήλωσε το απόγευμ της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου κάνοντας λόγο για ευθύνες που θα καταλογιστούν και για παραδειγματική τιμωρία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνει πως το κράτος-δικαίου, υπέστη τραύμα, ενώ ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει, καμιά επιείκεια, στην απόδοση ευθυνών.

Συγνώμη από την οικογένεια του 15χρονου ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρθηκε για την αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων στους κόλπους της αστυνομίας.

Πηγή:http://www.ert.gr

3 σκέψεις σχετικά με το “Στους δρόμους οι μαθητές, καταλήψεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου

  • mal…es eine i batsi kai poly megaly mal…es toys miso molys toys vlepo thelo na toys skotoso giati eine krima na skotonoyn tin neolea mas!!!!!!!!!!!

    και το μονο σινφιμα που εχω να φοναζω σε αυτους !!!!!!!

    ΜΠΤΣΗ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗ!!!!!!

    (ΠΟΥ…ΔΕΣ)

    Σχολιάστε
  • Ό,τι και να γράψω μια μπούρδα θα είναι, μια μαλακία στις πολλές…
    Μου έμεινε η εικόνα του Παυλόπουλου (την είδε όλη η Ελλάδα), να χασκογελάει μη γνωρίζοντας ότι τον τραβά η κάμερα και ξαφνικά σε κλάσματα δευτερολέπτου να φορά τη μάσκα της “λύπης”, για να κάνει τις δηλώσεις του…
    Α! να χαθεί τε ξεφτιλισμένοι υποκριτές!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *