Κόσμος

Συγκίνηση και τηλεθέαση σε εκπομπή αφιερωμένη στον άτυχο νεαρό Αυστραλό

 

“Γιορτή του Πατέρα” χθες στην Αυστραλία και περίπου δυο εκατομμύρια Αυστραλοί παρακολούθησαν την τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του Καναλιού 9, που φιλοξένησε 20λεπτο ρεπορτάζ με θέμα τη δωρεά οργάνων του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στη Μύκονο. Όπως επισημαίνουν και οι πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές δεν έμεινε μάτι που να μη βουρκώσει από τη συγκίνηση που προκάλεσε το ρεπορτάζ και ιδιαίτερα όταν οι γονείς του άτυχου νέου που σκοτώθηκε στη Μύκονο συνάντησαν τον Κώστα Γρίμπιλα στον οποίο δόθηκε η καρδιά του 20χρονου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η μάνα του θύματος άγγιξε την νέα καρδιά του Γρίμπιλα, την καρδιά του γιου της. 

 

Το ρεπορτάζ ήταν γυρισμένο στην Ελλάδα και είχε ως επίκεντρο τη συνάντηση των γονιών του Ντουζόν Ζάμιτ με τους λήπτες των οργάνων του γιου τους. Περιείχε δηλώσεις των γονέων του Ντουζόν Ζάμιτ, των ληπτών των μοσχευμάτων -ιδίως του Κώστα Γρίμπιλα- και του ιατρού του Ωνάσειου, Πέτρου Αλιβιζάτου, καθώς και εικόνες από την Αθήνα και τη Μύκονο. 

 

Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην επίθεση κατά του νεαρού Αυστραλού στη Μύκονο, επισημαίνοντας ότι “οι Έλληνες ένιωσαν έκπληξη και ντροπή” για το συμβάν, αλλά έδωσε έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας και κυρίως στην απόφαση των γονέων να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους. 

 

“Για μένα, πλέον, η οικογένεια του Ντουζόν είναι και δική μου οικογένεια”, λέει ο Κώστας Γρίμπιλας που από τις 2 Αυγούστου ζει με την καρδιά του Αυστραλού και συνεχίζει: “Σε όλη τη μετεγχειρητική περίοδο παρακολουθούσα στην τηλεόραση τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ντουζόν. Δεν μπορούσα να χαρώ γι αυτό που μου είχε συμβεί. Ζούσα και εγώ το δράμα της οικογένειας. Θέλω να πω όχι ένα αλλά χίλια “ευχαριστώ” στους γονείς του Ντουζόν. Τους οφείλω τη ζωή μου. Να προσφέρουμε είπε ο Θεός. Το να προσφέρεις όμως τα όργανα του παιδιού σου πρέπει να πονάει πολύ…”.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *