Κόσμος

Συνέλαβαν φωτορεπόρτερ του Ρόιτερ στη Ζιμπάμπουε

Συνελήφθη στη Ζιμπάμπουε ένας φωτογράφος του Ρόιτερ επειδή χρησιμοποίησε ένα δορυφορικό τηλέφωνο για να αναμεταδώσει ψηφιακές φωτογραφίες από τα γεγονότα που ακολούθησαν τις γενικές εκλογές της 29ης Μαρτίου, ανακοινώθηκε σήμερα από το πρακτορείο.

Ο φωτογράφος που ονομάζεται, Χάουαρντ Μπούρντιτ, είναι υπήκοος της Ζιμπάμπουε και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα από την Δευτέρα, διευκρινίζει το πρακτορείο στην ιστοσελίδα του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “στο πλαίσιο της παν-Αφρικανικής κάλυψής του, το Ρόιτερ έχει εδώ και πολύ καιρό γραφείο πλήρως διαπιστευμένο από νομική άποψη στην Χαράρε, και έχει πάντα ακολουθήσει τους κανονισμούς της Ζιμπάμπουε με στόχο να προσφέρει ακριβή πληροφόρηση”.

Ένας δικηγόρος και ο ανταποκριτής του πρακτορείου στην Χαράρε μπόρεσαν να συναντήσουν τον Μπούρντιτ, εναντίον του οποίου δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Όπως δηλώνουν οι αρχές, τα δορυφορικά τηλέφωνα πρέπει να δηλώνονται κατά την είσοδο τους στη χώρα.

Αρκετοί δημοσιογράφοι, ντόπιοι και αλλοδαποί έχουν συλληφθεί στη Ζιμπάμπουε αφότου έγιναν οι εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των ανταποκριτών της “New York Times” και της “Times” οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *