ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Σύγκρινε το ρεύμα σε πολλούς παρόχους – Μάθε πως προσαρμόζεται η αγορά για το 2022

Σύγκρινε το ρεύμα σε πολλούς παρόχους

Σίγουρα σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο ενεργειακό πεδίο και αρκετοί πάροχοι είναι αρκετά ανταγωνιστικοί. Οι τιμές και τα πακέτα που προσφέρουν διαφορετικά και αναφέρονται ξεχωριστά είτε στο σπίτι, είτε στην επιχείρηση. Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε, και με τον αριθμό αυτόν σε κιλοβατώρες θα πορευτούμε προκειμένου να πάρουμε την πιο οικονομική πρόταση από τη σύγκριση ρεύματος που θα κάνουμε. Μπορεί κάποιος με την τρέχουσα νομοθεσία να αλλάζει πάροχο σχεδόν κάθε μήνα με αυτό να ισχύει μέχρι το 2023. Το ενεργειακό τοπίο είναι σαθρό και οι τιμές αλλάζουν συνέχεια λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των τιμών των καυσίμων. Γι’ αυτό τον λόγο  Πρέπει να δώσουμε έμφαση σε βασικά σημεία που θα ελαφρύνουν την τσέπη μας. 

 

Πολλές εταιρείες προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους, προσφέρουν χαμηλές τιμές, ειδικά όταν πρόκειται για καινούργιο συμβόλαιο. Εδώ όμως κρύβεται μία παγίδα, που κάνεις θα πρέπει να προσέξει πριν υπογράψει. Αρκετοί είναι αυτοί που δελεάζονται από μία χαμηλή τιμή στην κιλοβατώρα και χωρίς να υποψιαστούν και να διαβάσουν ή κρύβεται πίσω από τα ψιλά γράμματα, σπεύδουν θα υπογράψουν το συμβόλαιο νομίζοντας ότι έτσι θα δουν το λογαριασμό ρεύματος να χαμηλώνει τον επόμενο μήνα. Η χαμηλή τιμή μπορεί όντως να αληθεύει αλλά συμβαίνει μόνο στην κινούμενη τιμή κιλοβατώρας κάτι το οποίο δεν πρέπει να μας αφήσει ανυποψίαστους. Καλό θα ήταν να αλλάξουμε ρεύμα όταν η τιμή της κιλοβατώρας έχει πέσει αρκετά και να κρατήσουμε αυτό το συμβόλαιο για όσους μήνες χρειαστεί. Το μόνο που θα πρέπει να περιμένουμε είναι η κιλοβατώρα να ανέβει. Οπότε είναι σίγουρο ότι με αυτό τον τρόπο θα βγούμε κερδισμένοι και όχι τόσο χαμένοι. Το συμβόλαιο με σταθερή τιμή της κιλοβατώρας είναι κάτι το οποίο η εταιρεία πρέπει να το παρέχει και να το υποστηρίζει. Οι κρυφές χρεώσεις κρύβονται στα ψιλά γράμματα. Ο καταναλωτής δεν θα πρέπει να βασίζεται σε προφορικές δηλώσεις και  υποσχέσεις που γίνονται από το τηλέφωνο ή με κάποιο e-mail. Θα πρέπει ότι έχει συμφωνηθεί προφορικώς να κατατεθεί και γραπτώς και να εκλεχθεί πριν μπει η τελική υπογραφή.

 

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες, που στο παρελθόν βάφτιζαν την κρατική επιδότηση ως δική τους έκπτωση στο ρεύμα, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές. Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές νομίζουν ότι επωφελούνται αρκετά σε σχέση με άλλους και πέφτουν στην παγίδα. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα γιατί στο παιχνίδι έχουνε μπει και εταιρείες, που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θέματα ενέργειας, παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις, δίνοντάς τους καταναλωτές σε καλύτερη προσφορά σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές και χωρίς κρυφές χρεώσεις και παγίδες.

 

Βασικά πράγματα που θα πρέπει να ρωτήσουμε πριν υπογράψουμε είναι τα εξής:

  • Υπάρχει διαφορετική χρέωση κιλοβατώρας ανα κλίμακα; Ποια είναι η χρέωση για 500 κιλοβατώρες, για 1.000 κιλοβατώρες, ή παραπάνω κατανάλωση.
  • Υπάρχει κάποια ρήτρα υπερημερίας όταν ο καταναλωτής δεν πληρώσει όλο το ποσό και αφήσει υπόλοιπο σε προηγούμενο λογαριασμό;
  • Ποιο είναι το ύψος του παγίου; Είναι το ίδιο για κάθε μήνα ή αλλάζει σταδιακά;
  • Υπάρχει κάποια έκπτωση στο λογαριασμό όταν ο καταναλωτής πληρώνει ηλεκτρονικά στην ώρα του;

Το συμβόλαιο που θα υπογράψετε θα πρέπει να σταλεί και σε έντυπη μορφή. Επίσης η σύγκριση ρεύματος θα πρέπει να γίνεται προς το τέλος του μήνα, όταν οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει την τιμή της κιλοβατώρας που θα ισχύει για τον επόμενο μήνα και οι επιδοτήσεις έχουν ανακοινωθεί από το κράτος. Επίσης η ρυθμιστική αρχή περίπου γύρω στις 27 του τρέχοντος μήνα ανακοινώνει και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που θα επιβαρύνουν όλους τους καταναλωτές ανεξάρτητα με τον πάροχο. Μπορείτε να ανατρέξετε σε διάφορες σελίδες που ασχολούνται με τη αλλαγή παρόχων ρεύματος και μπορούν να σας δώσουν αρκετές προσφορές από διαφορετικές εταιρείες. Εκεί με έναν πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο θα μπορούσατε να έχετε μία γρήγορη εικόνα για κάθε εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *