Φωτογραφία

Τέλος Εποχής, έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γκιζάρη

ΘΕΜΑ : ΕΚΘΕΣΗ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΚΙΖΑΡΗΣτιγμές που δεν προσπέρασε ο φακός, ταξίδια με τα μάτια στραμμένα στο αίνιγμα που τελειώνει. Οι πόλεις μεταλλάσσονται, η μνήμη προσομοιάζει την εικόνα με άγγιγμα ψυχής και δεν θα τους ξαναδώ, περαστικούς, οικοδομήματα και φαντασιώσεις της τελευταίας περιπέτειας. Μεγαλώνουν, γκρεμίζονται. Αλλάζουν. Αλλάζουμε. Τελειώνουν και φεύγουμε. Εξατμίζονται οι μυρουδιές του σύμπαντος μαζί με τις επιθυμίες μας. Ετσι καταλήγει το ταξίδι, αδειάζει η συγκίνηση, ανάβει ηλεκτρικό φως στην κρουαζιέρα του διαδρόμου. Η μεταφορά στο χαρτί δεν έχει συναίσθημα, τα μάτια του προσδίδουν κάποιο, καθώς βλέπουν με τις μνήμες τους. Ο,τι ζήσαμε ήταν μόνο και μοναδικό, μια εποχή, μια ηλικία, μια συγκεκριμένη αντίληψη ζωής. Ένα όριο τελικά. Ένα ντοκουμέντο. Φωτογραφίζουμε την ύπαρξη τους με τα δικά μας δεδομένα. Συγκρατούμε τις ξένες ιδιαιτερότητες με τις δικές μας οπτικές γωνίες, τις ενστερνιζόμαστε. Αναμεταδίδουμε, χανόμαστε, φωτογράφος είναι το ένστικτο. Τότε τελειώνει ανεπιστρεπτί κάθε μας αναπνοή. Με θόρυβο η όχι. Συνήθως η ανάσα είναι δανεική, κάτι σα σωτήριο φιλί ζωής που αδιάκριτα το κλέψαμε με κόλπα, υποσχέσεις, ή αδέξια πατώντας το κλείστρο. Μετά η σελίδα γυρίζει.

Έγχρωμες φωτογραφίες αναλογικές και ψηφιακές χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, τραβηγμένες σε διάφορες πόλεις με θέμα τον άνθρωπο και πλαίσιο τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα.

Προβολή φωτογραφικών ενοτήτων διάρκειας μίας ώρας της συνολικής δουλειάς του καλλιτέχνη.

TEΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΧΩΡΟΣ: GroupTherapy BarGallery, Λεπενιώτου 11 Ψυρρή.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 20.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 Δεκεμβρίου 2007 έως 16 Δεκεμβρίου 2007

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.30 – 22.00 καθημερινά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΖΑΡΗΣ

Διεύθυνση:    Διπύλου 11   105 53   Αθήνα

Τηλέφωνα:   210 3224083   6976359583

e-mail         :   gguizaris@hotmail.com

site              :   www.guizaris.gr

Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του πανεπιστημίου Paris VIII-Vincennes.  Παρακολούθησε επίσης μαθήματα υποκριτικής στο Θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, πιάνου και μονωδίας στο Ελληνικό Ωδείο. Σπούδασε καλλιτεχνική φωτογραφία και τεχνικές σκοτεινού θαλάμου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και στο Φωτογραφικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου.  Έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε είκοσι ομαδικές καθώς και σε πολιτιστικά δρώμενα όπως φεστιβάλ και καλλιτεχνικές διοργανώσεις κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας ΦΩΣ (1998)  και Φ.Π.Κ.Π (Φωτογραφικό Πολιτιστικό Κέντρο Πειραιά, 2001).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *