Κόσμος

Ταϊλάνδη: Ελπίδες για απονομή χάριτος στον Χάρη Νικολαϊδη

nikolaidis_tailandiΈνα σημαντικό βήμα για την απελευθέρωση του ομογενή συγγραφέα Χάρη Νικολαΐδη, φαίνεται πως ξεκινούν οι αξιωματούχοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Ταϋλάνδης, οι οποίοι ετοιμάζουν ”σύσταση” προς το βασιλιά της χώρας για απονομή χάριτος στον συγγραφέα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, Ταϊλανδοί αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν ότι ετοιμάζεται η σύσταση για την απονομή βασιλικής χάριτος στον Νικολαΐδη από το Τμήμα Χάριτος του αρμόδιου Υπουργείου της Ταϊλάνδης.

Η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς αναμένονται περαιτέρω στοιχεία από το δικαστήριο ενώ το τελικό κείμενο της σύστασης χάριτος θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό για υπογραφή και στη συνέχεια στο βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Ο δικηγόρος Σομχάι Χομλα-Ορ αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι η σύσταση του αρμόδιου Υπουργείου είναι πολύ σημαντική και ότι ανοίγει το δρόμο για την απονομή χάριτος. “Πιστεύω ότι κατόπιν αυτής της σύστασης θα δοθεί χάρη στο Νικολαΐδη από την αυτού Μεγαλειότητα”, δήλωσε ο κ. Χομλα-Ορ.

Σημειώνεται ότι η αυστραλιανή Κυβέρνηση και προξενικοί αξιωματούχοι που ζητούν εδώ και μήνες την απελευθέρωση του Χάρη Νικολαΐδη, δηλώνουν ότι απομένουν ορισμένα βήματα ως την απελευθέρωσή του και ότι η Πρεσβεία παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *