Επικαιρότητα

Τμήματα της αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας

Τμήματα της αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας πρόκειται να δημιουργηθούν, μετά την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αρχικά θα δημιουργηθούν στις υποδιευθύνσεις της Κρατικής Ασφάλειας της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή με τριψήφιο αριθμό για την υποβολή καταγγελιών, επώνυμων ή ανώνυμων από θύματα ρατσιστικής βίας ή από μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.
Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, οι αλλοδαποί ή όποια άτομα υφίστανται από οποιονδήποτε ρατσιστική κακοποίηση ή προσβολή, θα μπορούν είτε οι ίδιοι αυτοπροσώπως, είτε μέσω των δικηγόρων τους ή ακόμα και ανώνυμα, να το καταγγέλλουν στις Αστυνομικές Αρχές ή στην ειδική τριψήφια τηλεφωνική.

Ήδη κατατέθηκε στο Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη σύσταση Τμημάτων και Γραφείων αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας και παράλληλα τροποποιεί το Π.Δ. 14/2001.

Συγκεκριμένα, συνιστώνται Τμήματα στις υποδιευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας των διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ συνιστώνται Γραφεία στο Τμήμα Κρατικής Ασφαλείας των υποδιευθύνσεων Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας και τα Τμήματα Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων των νομών της χώρας.

Η αποστολή των νέων αυτών Τμημάτων και Γραφείων της ΕΛΑΣ είναι η πρόληψη και δίωξη αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων, αποκλειστικά και μόνο λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής ή του θρησκεύματός τους.

Η στελέχωση των Τμημάτων αυτών θα γίνει από τον ήδη υπάρχον προσωπικό και με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Μια σκέψη για το “Τμήματα της αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας

  • Υποπροϊόν και όχι άνθρωποι οι ξένοι

    Συνέβη σε μένα σήμερα στο Μετρό. Ένας μεσήλικας βρίζει ένα ξένο γιατί του έδωσε κάποιος δωρεάν εισιτήριο, βγαίνει μια κοπελιά και τον ρωτάει γιατί τον βρίζει και του κάνει και ένα μικροτσαμπουκά, αυτός αρχίζει να την σπρώχνει και πάει να την χτυπήσει, μπαίνω στην μέση για να μην αγριέψουν παραπάνω τα πράγματα, αλλά όταν του λέω ότι και αυτός “άνθρωπος” είναι και δεν πρέπει να τον βρίζει έτσι τότε μου απαντά επί λέξη: ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ!
    Μετά από αυτό, δεν άντεξα και εγώ αλλά ευτυχώς και άλλοι συνανθρώποι μας και αρχίσαμε τα μπινελίκια. Έφυγε, τον πήρανε κάποιοι άλλοι και σταμάτησε εκεί το θέμα.
    Τα λόγια του όμως δεν θα τα ξεχάσω .
    Ντροπή του και αυτουνού και όλων των υπόλοιπων που έχουν την ίδια γνώμη.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *