Επικαιρότητα

Επεισόδια και τραυματισμοί στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Επεισόδια
σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από την Βουλή, στη διάρκεια εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ πέντε άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.


Αστυνομική βία καταγγέλλουν
οι φοιτητές, που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με αφορμή τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία αλλά και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την ώρα που ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ήταν μπροστά στη Βουλή, ορισμένοι από αυτούς επιχείρησαν να διασπάσουν τον φραγμό των ανδρών των ΜΑΤ για να περάσουν προς το κτίριο του κοινοβουλίου. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν, ενώ ορισμένοι ήρθαν σε σύγκρουση με άνδρες των ΜΑΤ, δέχτηκαν χτυπήματα με γκλομπ, ενώ έγινε και ρίψη χημικών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ τη Δευτέρα στις 6 Δεκεμβρίου, όπου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου, θα πραγματοποιηθεί πορεία μνήμης.

Επτά από τα δέκα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι κλειστά λόγω καταλήψεων όπως και τμήματα του Πανεπιστημίου  Αθηνών, του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, του Δημοκριτείου Θράκης, καθώς και των πανεπιστημίων Κρήτης, Πάτρας και Ιωαννίνων.

Οι καταλήψεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όπου και θα γίνει νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *