Επικαιρότητα

Μαραθώνια κατάθεσης της 35χρονης για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Από τις δέκα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία της, απαντούσε στις ερωτήσεις του β’ ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, η 35χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Στη συνέχεια κατέθετε μέχρι αργά τη νύχτα και ενώπιον του εισαγγελέα. Αν και παρουσίασε απολογητικό υπόμνημα 40 και πλέον σελίδων, ο ανακριτής θεώρησε ότι υπάρχουν πολλά κενά, γι’ αυτό και ζήτησε πλήθος διευκρινίσεων. Η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί ότι εκβίασε τον Χρήστο Ζαχόπουλο, παραδέχθηκε όμως ότι εκείνη μαγνητοσκόπησε τις συνευρέσεις τους και υποστήριξε ότι το οπτικοακουστικό υλικό τής υπεκλάπη κατά την επίσκεψή της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Είπε ακόμη οτι έχει καταστρέψει το αρχικό υλικό. Η 35χρονη, που είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για την υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για συμμετοχή σε αυτοκτονία.Ο συνήγορός της δήλωσε οτι μετά τη σημερινή της απολογία, θα ζητήσει την άρση της προσωρινής της κράτησης.

“Βομβαρδισμός” ερωτήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη προφυλακισμένη στο πολυσέλιδο υπόμνημά της παραδέχθηκε την ερωτική σχέση της με τον πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο καθώς και ότι αυτή ήταν που βιντεοσκόπησε τη συνάντηση τους, με κάμερα που είχε κρύψει στην τσάντα, τη χρονική περίοδο τέλη καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου, όταν έμαθε ότι δε συμπεριλαμβάνεται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώην συνεργάτης του κ. Ζαχόπουλου ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο υλικό το επέδειξε, σε μορφή κασέτας κι όχι DVD στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, όπου έγινε η υποκλοπή. Το δικό της υλικό, σύμφωνα πάντα με την ίδια, ήταν πολύ μεγαλύτερο –σχεδόν 50 λεπτά της ώρας- το οποίο και στη συνέχεια κατέστρεψε καθώς μετάνιωσε. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την κ. Τσεκου, δεν έχει πλέον αμοντάριστο υλικό στην κατοχή της.

Η ίδια ωστόσο φέρεται να έχει αρνηθεί ότι εξεβίασε τον Χ. Ζαχόπουλο, ενώ ο ανακριτής τη “σφυροκόπησε” με ερωτήσεις που εστίαζαν κυρίως στους λόγους για τους οποίους η κατηγορούμενη προέβη στη μαγνητοσκόπηση, για το αν ζήτησε χρήματα από τον γγ του ΥΠΠΟ, για το πού βρίσκεται το αμοντάριστο υλικό, καθώς και για το ρόλο που έπαιξαν στην υπόθεση ο κατηγορούμενος εργατολόγος και οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι δικηγόροι.

Την Πέμπτη η 35χρονη έχει κληθεί να καταθέσει και στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που ερευνά τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση του Χρήστου Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ. Ακολούθως, αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή οι δύο δικηγόροι αλλά και ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στο Αιγινίτειο και ο οποίος σύμφωνα τόσο με τους γιατρούς του όσο και με τους πραγματογνώμονες ψυχιάτρους που τον εξέτασαν κατ’ εντολή του ανακριτή δε θα είναι σε θέση να προσέλθει προς απολογία τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες ακόμη.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *