ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Πως να βρείτε το σαλόνι που σας ταιριάζει

Πως να βρείτε το σαλόνι που σας ταιριάζει
Οι εποχή των μαμάδων μας, που το σαλόνι ήταν σαλόνι και λειτουργούσε 3 φορές τον χρόνο και το καθιστικό ήταν καθιστικό και του γινόταν καθημερινή χρήση πέρασε. Υπήρχε ένας άτυπος διαχωρισμός για το σαλόνι και το καθιστικό παρόλο που είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Το “σαλόνι” ήταν ένα άχρηστο  “κόσμημα” μόνο για γιορτές και εξαιρετικές περιστάσεις, εις βάρος του καθιστικού που συχνά ήταν αφόρητα μικρό με ευτελή έπιπλα, παρόλο που σε αυτό διαδραματιζεται το 99% του καθημερινού βίου. 

Η σύγχρονη οικογένεια της δεκαετίας μας αντίθετα, έχει έπιπλα που είναι όμορφα και χρηστικά. Τρώει στην “καλή της τραπεζαρία” δέχεται φίλους στο καθημερινό καθιστικό, και χαλαρώνει όπου βολεύεται κάθε δεδομένη στιγμή καλύτερα. 

Γι ‘αυτό η επιλογή των κατάλληλων επίπλων και ειδικά καρέκλας κουζίνας/τραπεζαρίας είναι μία προσωπική και όχι εύκολη απόφαση. Απαιτεί εξαντλητική έρευνα αγοράς, αντίστοιχη της αγοράς ενός υπολογιστή ή κινητού, και ελπίζουμε αυτό εδώ το άρθρο να σας βοηθήσει και να επιταχύνει λίγο την διαδικασία. 

Κριτήρια

Για την αγορά καρέκλας κουζίνας ή τραπεζαρίας θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν:

  • Την μόδα. Όσο και βολικές και να είναι οι μαμαδίστικες καρέκλες, η αισθητική τους είναι τόσο παρωχημένη που επηρεάζει την ευχαρίστηση που νιώθουμε κατά την χρήση τους. 
  • Την διακόσμηση του σπιτιού μας. Το παραδέχομαι ότι έχω κάνει θυσίες στην άνεση και βγήκα εκτός προυπολογισμού ανεβαίνοντας κατηγορία τιμής μόνο και μόνο για να μην υπάρχει απόκλιση από την υφιστάμενη διακόσμηση του σπιτιού μου.
  • Το είδος άνεσης που θέλουμε να μας παρέχει. Θέλουμε μαλακή καρέκλα για άνεση, ή σκληρή για να μην λερώνει και να καθαρίζει ευκολότερα;
  • Διαστάσεις. Για ελάχιστα μόνο εκατοστά μπορεί να χάσουμε την ευκαιρία να έχουμε 3 καρέκλες στην μεγάλη πλευρά και να μπορούμε να εστιάσουμε 8 άτομα στην πανέμορφη τραπεζαρία μας αντί για μόνο 6.
  • Τύπος. Θέλουμε μπράτσα στις καρέκλες ή οχι. Θέλουμε ψηλή πλάτη ή χαμηλή  κλπ. Αγόρασα καινούργιες καρέκλες με μπράτσα και άλλαξε η καθημερινότητά μου γιατί πλέον μου αρέσει να “αράζω” με τον φορητό μου υπολογιστή μέχρι και στο τραπέζι της κουζίνας και να γράφω άρθρα κολατσίζωντας. 
  • Τιμή. Ίσως έπρεπε να αναγραφεί πρώτη. Η τιμή είναι η αφετηρία και το τέλος της έρευνας αγοράς και εμπλέκει μέσα της πολλά, και κυρίως το υλικό κατασκευής και την επωνυμία του κατασκευαστή. Ευτυχώς πλέον υπάρχουν φθηνά, αξιόπιστα και κυρίως πανέμορφα υλικά που διευρύνουν τις επιλογές μας ακόμη και μικρό διαθέσιμο μπάτζετ. Προσωπικά δεν με πειράζει αν πίσω από ένα πανέμορφο λακαριστό έπιπλο κρύβεται μία φθηνή μοριοσανίδα, αν αυτό με κάνει να ανέβω κατηγορία προϊόντος με τα χρήματα που έχω προς διάθεση.

Πως να βρείτε το σαλόνι που σας ταιριάζει

Μόδα, στυλ, τύπος.

Όσον αφορά στο στυλ, την μόδα και τον τύπο της καρέκλας, υπάρχουν πολλές επιλογές. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε βιομηχανικού τύπου μεταλλικές καρέκλες, σκανδιναβικού τύπου ξύλινες, καρέκλες με μπράτσο, δερμάτινες,  μοντέρνες σε εκκεντρικά design κλπ. 

Δείτε εδώ μία τεράστια αντιπροσωπευτική ποικιλία καρεκλών τραπεζαρίας και κουζίνας από την vidaxl .

Σχετικά με τις διαστάσεις

Το τυπικό ύψος καθίσματος είναι 45 εκατοστά και ένα τυπικό ύψος τραπεζιού είναι 75 cm. Έχετε στο νου σας ως γενικό κανόνα ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 30 εκατοστά ανάμεσα στο υψηλότερο σημείο της καρεκλας και το χαμηλότερο της επιφάνειας του τραπεζιού.

Τιμή υλικά ποιότητα.

Θα είμαι γραφικός, αλλά θα το πω. Η ποιότητα είναι υποκειμενική και έχει να κάνει με τα κριτήρια που θέτουμε. Αν δηλαδή η αντοχή στον χρόνο της καρέκλας μας ΔΕΝ είναι κριτήριο (επειδή θέλουμε να τις αλλάζουμε κάθε κάποια λίγα χρόνια), τότε αν εσωτερικά της πανάκριβης ταπετσαρίας της υπάρχει μασίφ ακριβό ξύλο δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Αντίθετα αν κριτήριο μας είναι το να μην λερώνει και να μπορούμε να την αντικαταστήσουμε εύκολα και φθηνά αν φθαρεί τότε αλλάζουν τελείως οι επιλογές μας. Η ποιότητα δεν αντανακλά δηλαδή πάντα την αντοχή και την επιβίωση της στον χρόνο.

Επομένως, όπως συμβαίνει σε όλες τις αγορές καταγράψτε με λεπτομέρειες τις ανάγκες σας, καθορίστε με απόλυτη σαφήνεια τα κριτήρια σας και όταν φτάσετε στο τελικό στάδιο της αγοράς μην παρεκκλίνετε από τον αρχικό σας σχεδιασμό όπως συνήθως κάνει ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών όταν αποσυρθούν από ένα εντυπωσιακό αλλά πραγματικά άχρηστο(!) feature, ένα μόλις κλικ πριν το καλάθι…

Τέλος, κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας δημιουργώντας σε μία γωνιά του σαλονιού σας ένα πάσο (ή αγοράστε ένα υψηλό τραπέζι) τύπου μπαρ και εξοπλίστε το με ένα από τα αυτά τα σκαμπό μπαρ για σπίτι .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *