ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτη τυρόπιτα με φέτα κι ανθότυρο

Τυρόπιτα με φέτα κι ανθότυρο

Τέλεια τυρόπιτα με φέτα κι ανθότυρο με αφράτη και μαλακή ζύμη και φυσικά πανεύκολη!
Το βρασμένο ρύζι καρολίνα στην γέμιση δίνει έξτρα γεύση!

τυρόπιτα με φέτα κι ανθότυρο
Υλικά για την ζύμη

550γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
170γρ μαργαρίνη
400γρ γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Υλικά για την γέμιση

200γρ ρύζι καρολίνα( προσθέτουμε 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να λασπώσει το ρύζι)
150γρ φέτα
350γρ ανθότυρο
200γρ γιαούρτι
3 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι με την μαργαρίνη να ενωθούν.
Φοράμε γάντια για να μην ζεστάνουμε την μαργαρίνη με την θερμοκρασία των χεριών μας!!Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να φτιάξουμε την γέμιση. Ψήνουμε 170 βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.15 πρώτα λεπτά ψήσιμο μεσαία σχάρα
10 λεπτά στην τελευταία κάτω κάτω
Και τα τελευταία 5 λεπτά ξανά στην μεσαία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *