Αθλητικά

Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Φιέστα τίτλου έκανε απέναντι στον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός που νίκησε με  2-0 στο ΟΑΚΑ σε ρυθμό ρελαντί και κατέκτησε τον 20ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, ενώ επέστρεψε στη κορυφή μετά από πέντε χρόνια.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η δεύτερη ομάδα που αποχαιρετά την Σούπερ Λίγκα μετά τον Πανθρακικό καθώς ηττήθηκε με 3-1 από τον Εργοτέλη στη Κρήτη και σε συνδυασμό με την νίκη της Ξάνθης επί του Ατρόμητου (2-1) και την ισοπαλία του Λεβαδειακού με την ΑΕΚ (0-0) η ομάδα της Ηπείρου μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος είπε αντίο στην κατηγορία. Στην τελευταία αγωνιστική την επόμενη Κυριακή (18 του μηνός) θα ξεκαθαρίσει ποιος από τους Λεβαδειακό και Ξάνθη θα είναι ο τυχερός που θα μείνει και την νέα περίοδο στη Σούπερ Λίγκα και ποιος θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανθρακικό στη Β’ Εθνική. Στα άλλα ματς ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανθρακικό στη Κομοτηνή με 2-0, ενώ ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές καθώς κατέβαλε την αντίσταση της Καβάλας με 1-0. Τέλος, η Λάρισα οριστικοποίησε την παραμονή της με την ευρεία νίκη της επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 3-0, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Άρη με 2-1.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 29ης αγωνιστικής:
Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1 (5′ Έντερ, 15′ Μπαρτολίνι – 84′ Κόκε)
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (37′, 57′ πεν. Λεάλ, 88′ Φραγκουλάκης – 49′ Αράς)
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0
(1′ Σισέ, 45′ Νίνης)
Πανιώνιος-Λάρισα 0-3 (27′ Τουμέρ Μετίν, 38′ Τουάμα, 60′ Κουζέν)
ΠΑΟΚ-Καβάλα 1-0 (45’+ Μουσλίμοβιτς)
Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2 (11′ Τοροσίδης, 29′ Μήτρογλου)
Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1 (45’+ Κιντάνα, 67′ Έλινγκτον – 84′ Σαγκανόφσκι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 67 —ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

2. Ολυμπιακός 61
3. ΠΑΟΚ 59
4. ΑΕΚ 50
5. Άρης 46
6. Καβάλα 38
7. Ηρακλής 37
8. Λάρισα 37
9. Πανιώνιος 36
10. Αστέρας Τρίπολης 36
11. Εργοτέλης 36
12. Ατρόμητος 35
13. Ξάνθη 32
14. Λεβαδειακός 31
15. ΠΑΣ Γιάννινα 28 –ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ–
16. Πανθρακικός 12 –ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ–

Το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 19:00 NOVA
Ατρόμητος-Πανθρακικός 19:00 NOVA
Ηρακλής-Ξάνθη 19:00 ΣΚΑΪ
Λάρισα-Λεβαδειακός 19:00 NOVA
Καβάλα-Πανιώνιος 19:00 NOVA
Ολυμπιακός-Άρης 19:00 ΝΕΤ
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 19:00 NOVA
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA

Σκόρερς:
23 ΓΚΟΛ: Σισέ (Παναθηναϊκός)
11 ΓΚΟΛ: Κάμπορα (Άρης), Μπάρκογλου (Λεβαδειακός)
10 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης), Ονουάτσι (Καβάλα), Ιάκομπ (Ηρακλής)

Στα άλλα ματς της Κυριακής:

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι “ερυθρόλευκοι” επιβλήθηκαν του -ουραγού και υποβιβασμένου- Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 2-0, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική, και παρέμειναν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, η οποία δίνει το βαθμολογικό προβάδισμα στη “μάχη” των πλέι οφ. Τα τέρματα των Πειραιωτών, οι οποίοι υποχρέωσαν τον Πανθρακικό στην πέμπτη διαδοχική ήττα του, πέτυχαν οι Τοροσίδης (11΄) και Μήτρογλου (29΄).
Κίτρινες: Πυθαρούλης – Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Τοροσίδης
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης (82΄ Μπαχαρίδης), Ιασωνίδης, Λόπεζ, Πυθαρούλης (74΄ Κανωτίδης), Παπουλης, Μπερτράν (85΄ Στόικος), Καζάκης, Μπελέκ.
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ντομί (86΄ Βαλεριάνος), Ζεβλάκοφ, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ Γκονζάλεθ, Γ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Λούα Λούα (72΄ Λεονάρντο), Μήτρογλου, Ντερμπισάιρ (23΄ λ. τρ. Ντιόγκο).

ΠΑΟΚ-Καβάλα 1-0
Σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καβάλα με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Μουσλίμοβιτς.
Κίτρινες: Φωτάκης, Μαλεζάς – Ορούμα, Ρινκόν, Θεοδωρέλλης, Παβίσεβιτς
Διαιτητής: Μ. Ντάκος (Ξάνθης)
ΠΑΟΚ (Φ. Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μουν (46΄ Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (79΄ Φιλομένο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (67΄ Κουτσιανικούλης)
Καβάλα (Κ. Τσαλίκης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σμολάρεκ (83΄ Σόσιν), Ορούμα (70΄ Ιωάννου), Ντικρόκ (87΄ Σουλτανίδης), Ρινκόν, Οικονόμου, Φερέιρα, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0
Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Λειβαδιά μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ, για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Δημήτρη Φαράντου θέλει πάση θυσία νίκη στην τελευταία αγωνιστική και ήττα της Ξάνθης στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.
Κίτρινες: Μπούσι, Αμπουμπακαρί, Μπεγκόνια – Μανωλάς, Τζεμπούρ, Γκέντζογλου
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (79΄ Μπούσι), Γκονζάλες (69΄ Σερζίνιο), Μπεγκόνια (65΄ Αμπουμπακαρί), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Τζεμπούρ (90+4΄ Χέρσι), Μαντούκα (79΄ Μπλάνκο), Μάκος, Μανωλάς, Νέμεθ (63΄ Λαγός), Γεωργέας, Γκέντζογλου.

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1
“Χρυσό τρίποντο” για τον Αστέρα στην Τρίπολη. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε 2-1 του Άρη, σε αγώνα για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Έντερ (5΄) και Μπαρτολίνι (15΄) σημείωσαν τα τέρματα των νικητών, ενώ για τους Θεσσαλονικείς μείωσε ο Κόκε στο 84΄.
Κίτρινες: Μπαστία – Αντού, Ναφτί, Κάμπορα, Νέτο
Διαιτητής: Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών)
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστία, Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Ουντότζι (82΄ Λαδάκης), Έντερ (90+3΄ Καρέρα), Ρίος (59΄ Βίλτσες)
Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί (60΄ Φερνάντες), Κόκε, Αντού, Μεριέμ (46΄ Χαβίτο), Κάμπορα (74΄ Τζόνσον), Ορτίθ, Πρίττας

Πανιώνιος-Λάρισα 0-3

Μεγάλη νίκη, με την οποία ξεκαθάρισε οριστικά την υπόθεση παραμονή στη Σούπερ Λίγκα πέτυχε η Λάρισα μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 3-0, στο πλαίσιο της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο Μετίν στο 27΄ με σουτ, ο Τουάμα στο 38΄ με φάουλ και ο Κουζέν στο 60΄ ήταν οι σκόρερ των “βυσσινί”.
Κίτρινες: Τσότσαλιτς – Πούρι
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Γιόνσον (63΄ Αναστασόπουλος), Ομο, Κουμορτζί, Κούκετς (46΄ Μπαρόνι), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (46΄ Λουκινας), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας
Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Κουζέν (73΄ Ζέσους), Τουάμα (80΄ Μπουκουβάλας), Μετίν, Φλάβιο, Ρομέου, Τριποτσέρης, Πούρι (85΄ Σίμιτς), Μελίσσης

Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1
Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε η Ξάνθη, η οποία επιβλήθηκε 2-1 του Ατρομήτου στα Πηγάδια, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Τα τέρματα για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά πέτυχαν ο Κιντάνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και ο Έλινγκτον στο 67΄. Από την πλευρά τους, οι “κυανόλευκοι”, οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους, μείωσαν με τον Σαγκανόφσκι στο 84΄.
Κίτρινες κάρτες: Βάλλας, Κιντάνα – Μελισσάς
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στρμπα, Κωστούλας, Τζάγκι, Πόι, Μπούγκα (82΄ Σουάνης), Στίνγκα, Μαρσελίνιο (65΄ Έλινγκτον), Βάλλας, Κιντάνα (89΄ Βασιλακάκης).
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο (81΄ Αναστασάκος), Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο (46΄ Φαβάλι), Σαγκανόφσκι, Καλαντζής, Σκόνδρας (46΄ Νάστος).

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *