Κόσμος

Αβοήθητοι παραμένουν 29 εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι στη Νέα Ζηλανδία

Αποθαρρυντική χαρακτηρίζουν οι αρμόδιοι, την κατάσταση στο θέμα των ενεργειών διάσωσης των 29 ανθρακωρύχων που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ στη Νότια Νήσο.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι: «Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι με τις οικογένειες των ανθρακωρύχων και το ότι αισθάνονται αβοήθητοι. Συμμεριζόμαστε την απογοήτευσή τους.

Κι εμείς θα θέλαμε να δούμε μία ομάδα διάσωσης να μεταβαίνει εκεί. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να είναι ζωντανοί και σε καλή κατάσταση οι αγνοούμενοι, αλλά δεδομένου ότι δεν έχουμε επαφή μαζί τους εδώ και τέσσερις μέρες, η κατάσταση παραμένει σοβαρή».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αστυνομικός επίτροπος Χάουαρντ Μπρόουντ δήλωσε:

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αποθαρρυντική, ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα».

Την αρνητική τροπή των γεγονότων ενίσχυσε το γεγονός της βλάβης του τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ του στρατού, που θα κατέβαινε στο φρέαρ του ορυχείου.

Η βλάβη σημειώθηκε στα 550 μέτρα μέσα στη σήραγγα, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου πιθανολογείται ότι βρίσκονται οι αγνοούμενοι και θα μετέδιδε εικόνες με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα του εγκλωβισμού, δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με τους εγκλωβισμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *