Αθλητικά

ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0 (videos)

Με το καλύτερο της πρόσωπο για την φετινή χρονιά, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον κόσμο της που επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από μεγάλο διάστημα και τον φιλοδώρησε με σούπερ θέαμα και όμορφη μπάλα και φυσικά με την πρώτη θέση στη βαθμολογία περιμένοντας το ματς του Παναθηναϊκού.

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’αεκ κερκυρα’ resultsPerPage=”6″ hqThumbs=”true”]

Από την άλλη μεριά δεν υπήρχε καμία Κέρκυρα στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο ένας κακός διαιτητής που λίγο έλειψε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) /Δημητριάδης, Θανασακούδης (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραμπατζής, Δέλλας (Μανωλάς 70′), Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο (Τσίτας 70′), Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα (Γκερέιρο 63′), Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας

 

Κέρκυρα (Γκραθία): Γκαλίνοβιτς, Βενζέλ, Καλατζής, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μαζνόβ, Γκουσταβο, Ιωάννου (Γραμμόζης 64′ 

Σκόρερ: Μπέλεκ 75′ 

Κίτρινες κάρτες: Δέλλας 30′, Μαϊστόροβιτς 45′, Λεονάρντο 50’…[http://www.sport24.gr]

Μπορεί οι παίκτες της να είναι απλήρωτοι μήνες ολόκληρους, μπορεί ο κόσμος να της έχει γυρίσει την πλάτη (μετά βίας ξεπέρασαν τους 6.000 αυτοί που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ), μπορεί σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζονται και νέα προβλήματα (τραυματίστηκαν οι Λεονάρντο και Δέλλας και έγιναν αναγκαστικές αλλαγές), μπορεί απέναντί της να βρήκε έναν τρομερό Γκαλίνοβιτς, που έπιανε και τα… άουτ, μπορεί να είχε την ατυχία εις βάρος της (δύο δοκάρια), ωστόσο ακόμα κι έτσι, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσε με 1-0 την Κέρκυρα με γκολ του Στιβ Μπέλεκ, σημειώνοντας την τέταρτη σερί της νίκη και να βρεθεί, έστω και προσωρινά (σ.σ. ο Παναθηναϊκός παίζει το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Αρη) στην κορυφή του πρωταθλήματος.

H ΑΕΚ είχε διάθεση, έφτιαξε ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Στιβ Μπέλεκ, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, αφού στην τελική προσπάθεια οι κιτρινόμαυροι είτε σούταραν άουτ, είτε πάνω στον Γκαλίνοβιτς, είτε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μπέλεκ έκανε την αρχή στο 6′ σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι και ακολούθησαν οι Σιαλμάς (13′), Μπέλεκ (20′), που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Γκαλίνοβιτς, ο Καράμπελας (21′), ο Κάρλος (23′) και πάλι ο Μπέλεκ (27′) που έστειλαν την μπάλα εκτός εστίας.

Οι ευκαιρίες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος έκλεισαν με το σουτ του Λεονάρντο στο 39′, με τον Γκαλίνοβιτς να δηλώνει παρών, ενώ η Κέρκυρα απείλησε για πρώτη φορά στο 37′ με σουτ του Αγρίτη, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Αραμπατζή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εκ νέου με ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Σιαλμά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την φοβερή μπαλιά του Αργυρίου, που τον έβγαλε φάτσα με το τέρμα, σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια.

Η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68′ με τον Μαζνόφ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, ο Δέλλας έκανε τάκλιν αυτοθυσίας για να τον ανακόψει, όμως δεν τα κατάφερε και παράλληλα έπαθε τράβηγμα, αλλά ο επιθετικός των Φαιάκων δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Αραμπατζή, που έσωσε την εστία της ΑΕΚ από βέβαιη παραβίαση!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=112909#ixzz1faUNnlsa

Το μήνυμα δόθηκε χθες στο Καραϊσκάκη, συνεχίστηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ όμως αυτή η ΑΕΚ με παίκτες ψυχάρες απέδειξε ότι έχει πολλά μεγάλα… καρύδια! Η Ένωση κέρδισε και την Κέρκυρα με 1-0 με γκολάρα του Μπέλεκ στο 76′ κι ενώ είχε 23 τελικές με 10 σουτ να πηγαίνουν στην εστία. Κόντρα στην ατυχία της, κόντρα στη διοικητική της μοίρα, με παίκτες απλήρωτους οι ποδοσφαιριστές μαζί με τον λαό τους, που σήμερα ήρθε στο γήπεδο και ήταν ο 12ος παίκτης, κέρδισε και τον διαιτητή Αρμπάκιολη που έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να κρατήσει τον Ολυμπιακό πάνω από την Ένωση! Δεν τα κατάφερε και συνεχίζουμε…

Είναι στιγμές που μπορεί να κάνεις τα πάντα τέλεια στο γήπεδο και να σου λείπει η ουσία: το γκολ δηλαδή. Έτσι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο. Μία καταιγιστική ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτα 30 λεπτά, είχε 8 τελικές (10 συνολικά στο πρώτο μέρος), δύο δοκάρια και 7 υπέρ της κόρνερ. Γκολ όμως δεν μπήκε! Είτε λόγο ατυχίας, είτε λόγο ανικανότητας των παικτών της να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του κορυφαίου παίκτη της Κέρκυρας, Μάριο Γκαλίνοβιτς. Η ΑΕΚ με τις πάρα πολλές απουσίες, με ενδεκάδα ανάγκης στην ουσία, κατέβηκε στο ματς με παίκτες που πρώτη φορά έπαιξαν μαζί φέτος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Αργυρίου ως δεξί μπακ και ο Ρίκκα με τον Γεωργέα αμυντικά χαφ (και οι τρεις τα πήγαν εξαιρετικά). Κι όμως η ομάδα είχε συνοχή και έχοντας ως κορυφαίους τους δύο Ισπανούς της: τον Κάλα δίπλα στον Δέλλα (έκοβε τα πάντα ο Ισπανός) και τον Κάρλος να «κεντάει» στο χορτάρι, ήταν σοβαρή αμυντικά και δημιουργική μπροστά…[http://www.aek365.gr]

Μια σκέψη για το “ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0 (videos)

  • Α ρε τι μου θυμισατε, 300 ευρώ ειχα πιάσει με αυτό το παιχνίδι, το τελευταίο που περίμενα σε δελτίο 8 παιχνιδιών!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *