Αθλητικά

Εντυπωσιακό θέαμα και χορός στο All Star Game

Οι Έλληνες νίκησαν τους Ξένους με 147-114 για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη γιορτή του μπάσκετ, το All Star Game, που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το All Star Game αποζημίωσε τους φίλους του μπάσκετ, καθώς και οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να αναδεικνύεται σε MVP της βραδιάς πετυχαίνοντας 42 πόντους για τους Έλληνες, ενώ από τους Ξένους ξεχώρισαν οι Μπατίστ και Νίκολας. Πρώτος στις ασίστ ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 15.
Το All Star Game  συμπλήρωσε φέτος τα 18 χρόνια ζωής και είχε για κορυφαίο πρόσωπο τον Σχορτσιανίτη που μιμήθηκε σε πολλά τον Σακίλ Ο’Νιλ, αλλά και να ξεπερά τον “Shaq Diesel” στο “hip hop“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HvTnvOYaLRQ[/youtube]
Ο Big Sofo ¨ηταν ιδιαίτερα κεφάτος και το έδειχνε ακόμη και στην προθέρμανση όπου είχε περισσότερο διάθεση για χορό, παρά για… μπάσκετ επιδεικνύοντας τις χορευτικές του ικανότητες, με ή χωρίς μπάλα!
Ο διεθνής σέντερ πέτυχε τους 30 από τους 42 πόντους του στο πρώτο 20αλεπτο κερδίζοντας δίκαια και τον τίτλο του MVP. Πρώτος στις ασίστ, ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 15, ενώ πρώτος σκόρερ πίσω από τον “Σόφο” για τους Έλληνες ο Μιχάλης Πελεκάνος με 16 πόντους. Για την ομάδα των Ξένων που προσέφερε επίσης υψηλό θέαμα, ο Μάικ Μπατίστ πέτυχε 17 πόντους, 16 ο Ντρου Νίκολας και 15 ο Τόριν Φράνσις. Αν και ήταν παρόντες στην Κρήτη, δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Στράτος Περπέρογλου για τους “Greek Stars” και ο Λίνας Κλέιζα για τους “Rest of the Worlds”.

Τα δεκάλεπτα: 28-25, 68-58, 104-83, 147-114

Μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση των δύο ομάδων, ο Τζος Τσίλντρες και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης φύλαγαν μια έκπληξη: Χωρίς να το περιμένει κανείς και τα φώτα σβηστά, στάθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, δίπλα στο χορευτικό γκρουπ “Twisted Flava” που σπονσοράρει ο “Σόφο” και ξεκίνησαν διαγωνισμό χορού μεταξύ τους με “rap” μουσική υπόκρουση. Το δικό του σόου έδωσε ο νεαρός Γιώργος Μπόγρης που χόρεψε με την τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου. Σχορτσιανίτης εναντίον “Rest of the World” ήταν το πρώτο ημίχρονο… Ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού έσπασε… τα κοντέρ, με το πρωτάκουστο νούμερο 2.640 στο σύστημα αξιολόγησης index με το τέλος του πρώτου μέρους. 30 πόντοι με 13/13 δίποντα εκ των οποίων τα περισσότερα με εντυπωσιακά καρφώματα που ξεσήκωναν το κοινό… αλλά το “high light” ήταν ένα τρίποντο από τα… 8 μέτρα, με την εκπνοή του 20αλέπτου, 68-58, σκορ ημιχρόνου. Για τους Ξένους που ακολουθούσαν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος, ο Μάικ Μπατίστ σημείωσε 15 πόντους μέχρι το ημίχρονο και ήταν με δικό του τρίποντο που οι Ξένοι είχαν προσπεράσει, 48-49. Αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ ήταν η 3η περίοδος, όπως δείχνει και το σκορ στο 30΄, 104-83 για να ολοκληρωθεί με το εντυπωσιακό 147-114 το 18ο All Star Game.

Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Μουζακής, Μαχαιριανάκης

GREEK STARS (Γιώργος Μπαρτζώκας – Ηλίας Ζούρος): Νικολαϊδης 13 (3), Σχορτσιανίτης 42 (3), Παπαδόπουλος 8, Παπαλουκάς 13 (1), Καϊμακόγλου 13 (1), Φώτσης 10 (2), Βουγιούκας 9, Παπαμακάριος 15 (5), Χαραλαμπίδης 8 (2), Καλαμπόκης, Πελεκάνος 16 (2)

REST OF THE WORLD (Ντέιβιντ Μπλατ – Nέναντ Μάρκοβιτς): Χάρις 2, Πέκοβιτς, Ερτσέγκ 6, Φράνσις 15, Τεόντοσιτς 7 (1), Νίκολας 16 (4), Τσίλντρες 8, Κλέιζα, Μπατίστ 17 (1), Χέισλιπ 4, Λούκας 13 (3), Μάιλς, Γκρέγκορι 16, Κάρτερ 10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *