Αθλητικά

Το πανόραμα της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Αγκαλιά με τον τίτλο μετά από έξι χρόνια είναι ο Παναθηναϊκός που αποσπάστηκε με πέντε βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα, τέσσερις στροφές πριν τη λήξη της κούρσας του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» νίκησαν με 1-0 στην Τρίπολη τον Αστέρα και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα «δώρα» που ήρθαν από το «Βικελίδης» και το «Καραϊσκάκη». Ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε στο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με 2-0 από έναν ψυχωμένο Άρη και έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» παραχωρώντας οδυνηρή ισοπαλία με 2-2 στον θαρραλέο ΠΑΣ Γιάννενα, καθώς και τα δύο γκολ που δέχθηκε ήταν αυτογκόλ και ουσιαστικά αποχαιρετά το φετινό τίτλο μιας και έμεινε επτά ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, μια αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπυ των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.
Πολύ καλή η ΑΕΚ κατά διαστήματα νίκησε άνετα με 3-0 την Καβάλα και διατηρήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στα πλέϊ οφ.
Νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο Λεβαδειακός που επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης που μπαίνει για τα καλά πια σε περιπέτειες, ενώ τη σωτηρία του εξασφάλισε ουσιαστικά ο Πανιώνιος που πέρασε με 1-0 από την Κομοτηνή επί του –και μαθηματικά πλέον- υποβιβασμένου Πανθρακικού.
Ο Ατρόμητος συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του και νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή, ανεβαίνοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας.
Βαθιά ανάσα πήρε η Λάρισα που νίκησε με 1-0 τον Εργοτέλη και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, έχουν ως εξής:
Ατρόμητος-Ηρακλής                     2-1 (24΄ Καραγκούνης, 34΄ Σαγκανόφσκι – 45΄ Παπαζαχαρίας)
ΑΕΚ-Καβάλα                                 3-0 (34΄ πεν. Μπλάνκο, 50΄ Λεονάρντο, 81΄ Μαντούκα)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα            2-2 (38΄ Ντάρμπισαϊρ, 44΄ Λούα Λούα – 36΄ αυτ. Α. Παπαδόπουλος, 54΄ αυτ. Μέλμπεργκ)
Λεβαδειακός-Ξάνθη                      2-1 (88΄, 90΄+ Μπάρκογλου – 42΄ Μπούνγκα)
Πανθρακικός-Πανιώνιος               0-1 (67΄ Λάτκα)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1 (72΄ Βύντρα)
Λάρισα-Εργοτέλης                        1-0 (12΄ Ρομέου)
Άρης-ΠΑΟΚ                                   2-0 (22΄, 64΄ Κάμπορα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός          61
2. ΠΑΟΚ                      56
3. Ολυμπιακός             54
4. ΑΕΚ                        45
5. Άρης                      42
6. Καβάλα                   37
7. Ατρόμητος              35
8. Πανιώνιος              34
9. Ηρακλής                 31
10. Αστέρας Τρίπολης 30
-. Εργοτέλης              30
. Λάρισα                     30
13. Λεβαδειακός         27
14. Ξάνθη                  25
-. ΠΑΣ Γιάννινα           25
16. Πανθρακικός        12

Ο πίνακας των σκόρερ

21 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

11 ΓΚΟΛ: Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ)

10 ΓΚΟΛ: Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 19:00
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΛΑΡΙΣΑ 19:00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ 19:00
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Κ. 19:00
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:00
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:00

Τι έγινε στους άλλους αγώνες της Κυριακής

Λάρισα – Εργοτέλης 1-0

Ένα γκολ του Βραζιλιάνου Ρομέου, στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Λάρισα με 1-0 απέναντι στον Εργοτέλη στο “Αλκαζάρ”, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με το δεύτερο συνεχές τρίποντο (είχε προηγηθεί η νίκη επί της ΑΕΚ), οι “βυσσινί” έφτασαν το σημερινό αντίπαλό τους στους 30 βαθμούς, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία τους.

Διαιτητής: Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ζεσούς, Τουάμα – Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ, Μπαλάφας, Ρουμπάκης

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μετίν (71΄ Πούρι), Ζεσούς (85΄ Ααράμπ), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (57΄ Τουάμα), Μπλάζεκ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μπούντιμιρ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (73΄ Καρέλης), Σασιασβίλι, Μπέτο (82΄ Χρυσοφάκης), Μπαλάφας, Φραγκουλάκης (65΄ Λεάλ), Ορφανός.

Πανθρακικός – Πανιώνιος 0-1

Ο Πανιώνιος με γκολ του Λάτκα στο 67ο λεπτό νίκησε, εκτός έδρας, τον Πανθρακικό με 1-0, στο πλαίσιο της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το ματς ήταν κακό, μ’ ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που δεν βλεπόταν. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολών.

Ο διαιτητής Γιαννόπουλος (Αθηνών) έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μπάλαμπαν (52΄) και στον Σακελλαρίου (57΄) ενώ κίτρινη κάρτα έδειξε στον Ιασωνίδη.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα (46′ Βρονταράς), Κανωτίδης, Σακελλαρίου, Τζόκιτς, Ιασωνίδης (22′ Ματεντζίδης), Λόπεζ, Άλβες, Παπουλής, Ρομπέρ, Καζάκης (61′ Αργυρίου), Μπέλεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46′ Κούκετς), Κοντοές (65′ Μπουβάλ), Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.

Λεβαδειακός – Ξάνθη 2-1

Ο Γιώργος Μπάρκογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πέτυχε και τα δύο γκολ του Λεβαδειακού και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1, στα τελευταία λεπτά, επί της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στην Λειβαδιά πέτυχε στο 42′ ο Μπούνγκα για την Ξάνθη, ενώ ο Μπάρκογλου ισοφάρισε στο 88ο λεπτό και στις καθυστερήσεις χάρισε τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους, σ’ ένα ματς με μεγάλη ένταση, πολλές κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες.

Ο διαιτητής Τσινιάρης (Αθηνών) έδειξε τη κίτρινη κάρτα στους Φλίσκα, Αγκάλι, Μπέρτο και Στίνγκα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Λόπεζ Βαγιέχο, Κόλτζος (73′ Σερζίνιο), Αλεξίου, Μπράνκο, Ταραλίδης (84′ Σόλα), Ζησόπουλος, Γκονζάλες, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αμπουμπακάρι, Αγκάλι.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Φλίσκας, Ζίεντσουκ (66′ Ζίεντσουκ), Στίνγκα, Μπούγκα (77′ Ριζογιάννης), Πόι, Κιντάνα (75′ Σουάνης).

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *