Επικαιρότητα

Αναβολή για έξι μήνες των νέων αντικειμενικών αξιών

Στην αναβολή για έξι μήνες των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ίσχυαν από το νέο έτος, προσανατολίζεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος «μια αύξηση στα πλαίσια των αγοραίων αξιών αυτή τη στιγμή, θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα στην αγορά ακινήτων η οποία έχει υποχωρήσει».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σκέψη να αναβληθεί για 6 μήνες η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιβεβαίωσε ο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος .

«Να σας πω κάτι, η αγορά είναι τόσο πεσμένη που πιστεύω ότι μια αύξηση στα πλαίσια των αγοραίων αξίων αυτήν την στιγμή, θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα και είναι σκόπιμο, το ξανασκεφτόμαστε αυτό, έτσι ώστε να πάνε λίγο πιο πίσω έτσι ώστε να προσαρμοστεί και η αγορά στα νέα δεδομένα και το σύστημα να είναι πιο ολοκληρωμένο, θα μπούνε όμως νέες περιοχές στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών από 01/01», τόνισε.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γεωργακόπουλος επιβεβαίωσε επίσης ότι από τον Ιανουάριο του 2011 θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η ένταξη 6.000 οικισμών στο σύστημα αντικειμενικών αξιών καθώς το ελληνικό δημόσιο χάνει σημαντικά έσοδα Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας λόγω της υποεκτίμησης των συγκεκριμένων περιοχών.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *