Επικαιρότητα

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανακοίνωση των νέων μέτρων

“Κλειδώνουν” τα πρόσθετα μέτρα για την ελληνική οικονομία μετά και τις κρίσιμες συναντήσεις που έχει απο το πρωί στην Αθήνα, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρέν. Τη λήψη επιπλέον μέτρων ώστε να βγει η χώρα μας από το δημοσιονομικό αδιέξοδο προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την συνάντηση του με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τη συστράτευση όλωνλέγοντας χαρακτηριστικά ότι ” δεν θα αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει”. Ο κύριος Ρεν, που συνοδεύεται από το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Στάρκ είχε σειρά επαφών με τον Πρωθυπουργό και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επεισοδιακή ήταν η είσοδος του κοινοτικού επιτρόπου στο υπουργείο Εργασίας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση αποδοκιμασίας. Ο κ. Ρεν εισήλθε από την πλαϊνή είσοδο ενώ έπεσαν και δακρυγόνα καθώς οι διαδηλωτές έσπασαν τα ρολλά της εισόδου.

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανακοίνωση των νέων μέτρων με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει την δικής της απάντηση στην κρίση που βιώνει η χώρα.

“…Ζητάμε σήμερα απ’ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας μας…”

Γιώργος Παπανδρέου

“Σήμερα, η πατρίδα μας βιώνει βαθύτατη και πολύπλευρη κρίση. Το γνωρίζετε καλά. Όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, η κρίση της χώρας μας δεν περιορίζεται στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα. Αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου το δημοσιονομικό πρόβλημα. Είναι όμως εξαιρετικά επείγον να το αντιμετωπίσουμε, γιατί έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, γιατί απειλεί να μας αφαιρέσει κάθε δυνατότητα να ορίζουμε εμείς την τύχη μας. Και θα το κάνουμε”, τόνισε ο Πρωθυπουργός  μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευθούν στη κοινή προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας

“Ζητάμε σήμερα απ’ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας μας και, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να το κάνουν. Παρά το κόστος, παρά την επιβάρυνση που θα βιώσει ο κάθε πολίτης, όλοι λένε «ναι». Όλοι οι Έλληνες, οι άνθρωποι του ενός μισθού, της καθημερινής σκληρής εργασίας, όλοι εκείνοι που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Συγκινούμαι ειλικρινά, όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε «για την πατρίδα, και το μισθό μου να θυσιάσω”.

Όλι Ρεν: “Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στο μέλλον με διαφορετικό τρόπο”

Τη λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως δήλωσε από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, τόσο τα μέτρα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, όσο και τα έκτακτα μέτρα, που του παρουσίασε νωρίτερα κατά τη συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Όλι Ρεν είπε χαρακτηριστικά ότι “η στιγμή είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας σας” και κάλεσε κάθε Έλληνα πολίτη να στηρίξει αυτά τα έκτακτα μέτρα, ώστε η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της στην Ευρώπη.

Υπάρχει ανάγκη για πρόσθετα μέτρα με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ τη φετινή χρονιά, τόνισε ο Όλι Ρεν, μιλώντας για μείωση μισθολογικού κόστους.

Πρέπει να ελέγξετε το χρέος σας πριν αυτό αρχίσει να ελέγχει εσάς, τόνισε ο επίτροπος.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *