Επικαιρότητα

Αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τη δέσμευση του υφυπ. ΕσωτερικώνΓιώργου Ντόλιου για την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων τους που αφορούν στην άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης και τον καθορισμό ενιαίου πλαισίου αμοιβών και απασχόλησης. Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων, θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Τετάρτης η αποκομιδή των απορριμμάτων με εντατικούς ρυθμούς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε επίσης πως από 1/1/2011 εξετάζει θετικά το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από 1/1/2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών. Έτσι από σήμερα το βράδυ θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *