Κόσμος

Νεκροί θεωρούνται οι 29 ανθρακωρύχοι στη Νέα Ζηλανδία

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 29 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί πριν από πέντε ημέρες στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ στη Νέα Ζηλανδία, καθώς σημειώθηκε δεύτερη ισχυρή έκρηξη σήμερα.

«Είναι μια εθνική τραγωδία. Είμαστε μια χώρα σε πένθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζον Κέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρέπει δυστυχώς να ανακοινώσω στους Νεοζηλανδούς ότι σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη σήμερα, γύρω στις 14:37′ τοπική ώρα (03:37′ ώρα Ελλάδος) στο υπέδαφος και ότι εξαιτίας της έκρηξης αυτής, κανείς δεν επέζησε», δήλωσε ο Γκάρι Νόουλς, ο διοικητής της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης. «Όλοι χάθηκαν», πρόσθεσε.

Οι οικογένειες των μεταλλωρύχων με δάκρυα στα μάτια έφυγαν από τη συνάντηση που είχαν με τους αξιωματούχους, οι οποίοι τούς ανήγγειλαν την είδηση.

Τα θύματα, ηλικίας 17 έως 62 ετών, ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός. Μετά την έκρηξη της περασμένης Παρασκευής που σημειώθηκε στο ορυχείο Pike River, δύο εργάτες ελαφρά τραυματισμένοι είχαν καταφέρει να βγουν στην επιφάνεια.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *